Miksi Vasemmisto­liitto?

Vasemmistoliitto on ollut minulle helppo valinta puolueeksi jo oman taustani vuoksi. Olen duunariperheen lapsi. Vasemmistoliitto ajaa juuri työtätekevien tavallisten suomalaisten asiaa. Vasemmistoliitto ja sen edeltäjät ovat olleet omalla toiminallaan rakentamassa suomalaista hyvinvointivaltiota ja takaamassa sen, että tavallistenkin perheiden lapsilla on mahdollisuus muun muassa koulutukseen ja terveydenhuoltoon. Tällaiset kaikille kansalaisille tarjolla olevat mahdollisuudet ovat maailmassa edelleenkin harvinaisia, nämä mahdollisuudet ovat suomalaisen yhteiskunnan vahvuus. Itse olen ollut kattavan terveydenhuoltojärjestelmän piirissä ja saanut koulutusta aina yliopistotasolle asti käytänössä ilmaiseksi. Suomalainen työväenliike ja vasemmistopuolueet ovat omalla toiminnallaan nämä mahdollisuudet minulle hankkineet. Omalta osaltani haluan olla varmistamassa, että kaikilla suomalaisilla on jatkossakin nämä mahdollisuudet käytettävissään.

Maailmankatsomukseni muodostumiseen vaikutti rehvakkaan ja materialistisen 1980-luvun vaihtuminen 1990-luvun lamaan. 80-luvun kerskakulutus ja 90-luvun talousvaikeudet eivät suoraan vaikuttaneet omaani tai perheeni elämään. Molempien vaikutukset pystyi kuitenkin helposti näkemään omassa lähiympäristössään. Näiden kokemusten myötä aloin arvostamaan hyvinvointivaltiota entistä enemmän ja tuntemaan vastenmielisyyttä pelkkää omaisuuden tavoittelua kohtaan.

Suomalaisista puolueista Vasemmistoliitto on ollut aina sanoissa ja teoissa laajan hyvinvointivaltion kannalla. Mikään suomalaisista puolueista ei hyvinvointivaltiota avoimesti vastusta, mutta maan kolmen suurimman puolueen toiminta on ollut hyvinvointipalveludien kannalta lähinnä niiden tason pitämistä lama-aikaa vastaavana. Vasemmistoliitossa olen joukossa joka on valmis pitämään huolta kaikista suomalaisista ja takaamaan kaikille suomalaisille mahdollisuuksia myös tulevaisuudessa.