Apulaispormestarin tehtävät alkavat

Valtuuston kokouksessa 28.1.2013 tulin valituksi terveyttä ja toimintakykyä edistävien palveluiden ja ikäihmisten palveluiden apulaispormestariksi. Tämä on hieno mahdollisuus minulle jatkaa työtä tamperelaisten palveluiden turvaamiseksi ja parantamiseksi. Kiitos valtuustoryhmälleni tuesta! Aikaisemmissa kirjoituksissani olen jo perustellut syitä miksi yhteistyöhön muiden puolueiden kanssa kannatti lähteä ja apulaispormestarin paikkaa tavoitella.

Apulaispormestarin tehtävä ei tule olemaan helppo. Kaupungin taloudellinen tilanne on vaikea. Menot kasvavat tuloja enemmän ja kuitenkaan ihmisten tarve palveluille ei ole kadonnut mihinkään, itse asiassa palveluiden tarve vain kasvaa vaikeina aikoina. Apulaispormestarin pitää yrittää sovittaa yhteen talouden realiteetit ja kaupunkilaisten tarpeet. Tavoitteenani on turvata palvelut ja parantaa niitä tilanteesta huolimatta mahdollisuuksien mukaan. Palveluiden leikkaajaksi en halua ryhtyä.

Valtuusto keskusteli kokouksessaan jälleen pitkään. Puhetta riitti ihan aiheesta. Kokouksessa käsiteltiin henkilövalintojen lisäksi muun muassa muutosten tekoa tämän vuoden talousarvioon, liikunta- ja kulttuuriohjelmaa vuosille 2013 – 2020 ja hyvinvointikertomusta.

Kaupungin tilaajalautakuntiin valittiin jäsenet ja Vasemmistoliitto sai jokaiseen lautakuntaan yhden jäsenen. Tämä on tärkeää koska monista asioista päätetään jo lautakunnissa joten siellä on oleellista olla mukana vaikuttamassa.

Vasemmistoliiton ryhmästä kommentoitiin liikunta- ja kulttuuriohjelmaa aktiivisesti sekä liikunta että kulttuuri ovat tärkeitä asioita ja molemmat kiinnostavat ryhmäämme. Pisimpään puhuttiin hyvinvointikertomuksesta ja siihen on hyvät syynsä. Kertomus valottaa hyvinvoinnin tilaa Tampereella vuonna 2012 ja vaikka joissakin asioissa on edistytty niin kertomusta voisi kutsua myös pahoinvointikertomukseksi. Ongelmat ovat tuttuja ja Vasemmistoliitto on niihin aikaisemminkin kiinnittänyt huomiota: nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyys ovat edelleen korkealla tasolla, pienituloisia on paljon ja toimeentuloasiakkaiden määrä kasvaa. Lista ongelmista on pitkä ja monet niistä sellaisia, että ne kuuluvat omalle apulaispormestarialueelleni. Nyt minulla on toisenlaiset mahdollisuudet tarttua näihin ongelmiin kuin aikaisemmin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *