Arvoja ja periaatteita, ei populismia

Tamperelaisen päätoimittaja Karri Kannala väitti lehdessään, että vasemmistoliiton lähtö johtui ryhmämme harkitusta populismista. Tämä ei tietenkään pitänyt paikkaansa vaan meidät heitettiin ulos koalitiosta. Kirjoitin asiasta mielipidekirjoituksen joka julkaistiin Tamperelaisessa 9.5.2018. Kirjoitus on alla.

Arvoja ja periaatteita ei populismia

Lauantain 5.5.2018 Tamperelaisessa päätoimittaja Karri Kannala kirjoitti tamperelaisen kunnallispolitiikan tapahtumista. Kirjoituksessa mainitaan myös vasemmistoliiton erottaminen valtuustoryhmien koalitiosta. Kannala katsoo, että vasemmistoliiton erottaminen on hyvä asia ja että vasemmistoliitto olisi lähtenyt joka tapauksessa hakeakseen ”populismipisteitä” äänestäjiltä.

Kannallalle kuten monelle muullekin oikeistolaiselle vaikuttaa olevan hyvin vaikeaa myöntää, että politiikka joka ei ole oikeistolaista voisi olla jotakin muuta kuin populismia. Heikompiosaisten ja vaikeassa asemassa olevien ihmisten puolustaminen on oikeiston mielestä aina populismia. Populismi on se leimakirves joka heilahtaa heti jos uskaltaa kyseenalaistaa oikeistolaisen talouskuripolitiikan.

Vasemmistoliitto oli koko viime valtuustokauden, neljä ja puoli vuotta, koalitiossa kolmen muun puolueen kanssa eikä eronnut koalitiosta kertaakaan hakeakseen ”populismipisteitä”. Tavoitteena oli nytkin pysyä koalitiossa mutta ryhmämme erotettiin. Emme voineet hyväksyä terveyspalveluiden asiakasmaksujen kohtuuttomia ja turhia korotuksia, ikäihmisten palveluiden uusia maksuja emmekä Nekalan kirjaston lakkauttamista. Nämä päätökset ovat vastoin vasemmistoliiton arvoja ja ovat maksujen osalta valtuustoryhmien yhdessä kirjoittaman pormestariohjelman vastaisia. Kannalalle, ja oikeistolle yleensä on vaikeaa hyväksyä sitä, että politiikkaa voi vielä tehdä arvojen ja periaatteiden pohjalta. Vasemmistoliitto noudattaa arvojaan ja periaatteitaan, haluamme auttaa heikoimmassa asemassa olevia. Jos arvojemme noudattamisen hintana on koalitiosta erottaminen, niin olkoon sitten niin. Arvoistamme emme luovu.

 

Mikko Aaltonen

valtuustoryhmän puheenjohtaja

Vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *