Hallitukseen

Vasemmistoliitto on päättänyt lähteä mukaan hallitukseen. Neuvotteluja käytiin ja ohjelmasta väännettiin poikkeuksellisen pitkään. Tämä on vaihteeksi hyvä asia. Aikaisemmin hallituksen syntyivät nopeasti ja pysyivät kasassa koko kauden. On tervettä, että hallituksen muodostaminen ei aina ole läpihuutojuttu. Hallituksen kestävyyden näemme tulevaisuudessa.

Tässä tilanteessa Vasemmistoliitto sai monia omia asioitaan läpi hallitusohjelmaan. On todennäköistä, että omia asioita saatiin läpi enemmän kuin mitä puolueen painoarvo vaaleista saadun kannatuksen puolesta on. Tilanne oli Vasemmistoliiton puolella. Voidaan toki keskustella vaikka loputtomasti siitä, että saatiinko omia tavoitteita läpi niin paljon, että hallitukseen kannatti lähteä. Totuus on kuitenkin se, että hallitusohjelmaan vaikuttaminenkin lähtee puolueen kannatuksesta ja nykyisellä kannatuksella sai tällaisen vaikutuksen. Oppositiossa voidaan loputtomasti odotella kannatuksen kasvua mutta jossakin vaiheessa se kääntyy todennäköisesti itseään vastaan.

Nyt vaaditaan kovaa työtä sen eteen, että hallitusohjelmaan kirjatut hyvät asiat saadaan oikeasti toteutettua (ja huonot asiat estettyä).

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *