Hämeenkadun pyörätie

Helpon liikkumisen kaupungin keskustassa pitää olla mahdollista kaikille. Keskustan liikenneratkaisujen pitää suosia kevyttä- ja julkistaliikennettä. Autoiluun kaupungin keskustassa ei tule kannustaa, sen pitää olla kuitenkin mahdollista alueen asukkaita ja niitä kaupunkilaisi varten jotka eivät voi liikkua ilman autoa.

Hämeenkadun pyöräkaistakokeilun tulokset ovat olleet lähinnä positiivisia. Jalankulkijat ja pyöräilijät ovat oppineet toimimaan jalkakäytävällä ja väistämään toisiaan. Nyt kun molemmat tietävät mihin suuntaan väistävät on liikkuminen helpottunut.

Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut erityisesti jalankulkijoille jäävä pieni tila. Monissa kohdissa ravintoloiden terassit, mainokset ja myyntikojut kaventavat käytävää niin, että esimerkiksi lastenvaunuilla liikkuminen on hankalaa. Ruuhka aikaan kadulla pujotteleminen on aijoittain hankalaa. Puuttumalla jalkakäytävälle levittäytyneisiin mainoksiin yms. saataisiin lisää tilaa jalankulkijoille. Tämän ei tarvitse tarkoittaa esimerkiksi terasseista luopumista kunhan ne on suunniteltu niin, että jalkakäytävällä mahtuu liikkumaan.

Tänään (18.9.2008) Aamulehti uutisoi rongankadun tunnelin toteutuvan. Tämä on hyvä uutinen, pyöräilyn ongelmallisimpia kohtia on ollut asematunnelin kapea jalkakäytävä. Tosin tunnelia joudutaan odottamaan vuoteen 2011 asti.

Keskustassa on tilaa kaikille liikkujille kunhan vain liikennejärjestelyt ovat kunnossa ja kaupunkilaiset muistavat huomioida muutkin liikkuessaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *