Hatanpäälle uusi johtaja

Pormestari Timo P. Nieminen nimitti tänään Hatanpään sairaalan uudeksi johtajaksi tilaajapäällikkö Erkki Lehtomäen. Valinta toivottavasti päättää pitkään jatkuneen Hatanpään johtamisongelman.

Ongelmalliseksi valinnan tekee se, että päätös tehtiin ohi erikoissairaanhoidon johtokunnan jolle johtajavalinta olisi kaupungin johtosäännön mukaan kuulunut. Johtokunta on ohitettu kaupungin ylimmän johdon toimesta jo aikaisemminkin Hatanpään johtamiseen liittyvissä päätöksissä. Eli johtokunnan ei ole annettu tehdä niitä päätöksiä joita johtokunnan tulee tehdä kaupungin johtosäännön mukaan. Pormestari siis päätöksellään rikkoi Tampereen kaupungin toimintamallia vastaan. Laillinen päätös kyllä oli.

Johtokunta on syystäkin vihainen. Tällainen toiminta herättää kysymyksen mihin johtokuntia tarvitaan jollei niiden anneta tehdä niille annettuja tehtäviä. Johtokuntien jäsenten motivoiminen voi muuttua hankalaksi ja niihin voi olla vaikea saada jäseniä. Samalla herää kysymys miten paljon Tampereen kaupungilla arvostetaan demokratiaa.

Lehtomäen valinnassa on hyvää se, että johtoon saadaan mies joka tuntee kaupungin toiminnan ja saa toivon mukaan Hatanpään palamaan arkeen.

(kirjoitus on julkaistu myös Vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmän sivuilla)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *