Kaupungin ohjeistus sairauslomista

Kysyin kaupunginhallituksen henkilöstöjaoston puheenjohtaja Olli-Poika Parviaiselta (vihr.) miksei Tampereen kaupunki maksa työuupumuksesta johtuvasta sairauslomasta. Kaupungin henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen kirjoitti asiaan liittyen Aamulehden mielipidepalstalla 25.9.2010.

Käytännön taustalla on uusi ohjeistus jonka mukaan työuupumuksesta ei saa sairauslomaa vaan työuupumukseen on puututtava työyhteisössä. Kaupungin kaikkien yksiköiden ohjeistus on nyt sama, aikaisemmin ohjeistukset olivat yksikkökohtaisia ja erosivat toisistaan. Sairauslomaa saa kuulemma kuitenkin tarvittaessa, ohjeistus ei kiellä sairausloman antamista työuupumuksen perusteella. Ohjeistusta on suunniteltu yhteistyössä kaupungin pääluottamusmiesten kanssa joten henkilökunnankin mielipidettä on kuultu.

Ohjeissa positiivista on se, että työuupumustapauksissa painotetaan työyhteisön ongelmien ratkaisemista. Aika näyttää millaisia keinoja kaupungin organisaatiolla tähän todella on. Työuupumusasia pitää huomioida kun valtuustolle raportoidaan kaupungin henkilöstön tilasta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *