Kaupunginvaltuuston kokous 12.12.2011

Kaupunginvaltuuston kokouksessa 12.12.2011 oli kaksia asiaa ylitse muiden: ratikan suunnittelun jatkaminen ja Tavasen osakepääoman korotus.

Hienoa oli, että ratikan suunnittelua päätettiin jatkaa yksimielisesti. Ratikka on Tampereen suurista hankkeista tärkein. Tampere ja koko ympäröivä kaupunkiseutu kasvaa edelleen eikä mikään viittaa kasvun pysähtymiseen. Kapealle kannakselle ei mahdu enää lisää yksityisautoja ja busseja joten tarvitaan tehokkaampia tapoja liikuttaa ihmisiä. Raideliikenne on tällaisessa tilanteessa ainoa mahdollinen ja järkevä vaihtoehto. Lisäksi raideliikenne on ympäristöystävällisempää kuin polttomoottoritekniikkaan perustuva liikenne.

Nyt tehty päätös ei ole lopullinen rakentamispäätös. Tällä päätöksellä saadaan kuitenkin valmisteltua sellainen esitys josta päätös tehdään. Valmistelun tultua päätökseen voidaan arvioida hankkeen hintaa ja laatua sekä tehdä päätös asiasta. Itse suhtaudun positiivisesti ratikkahankkeeseen ja nykyisillä tiedoilla olen sen kannattaja.

Yksimieliseen päätökseen tuli kokoomuksen ryhmästä toivomusponsi jonka vaikutusta itse päätökseen pidän lähinnä kosmeettisena. Ilmeisesti osalla kokoomuksen ryhmästä oli halua jättää jonkinlainen edes merkityksetön puumerkki päätökseen jotta he olisivat voineet hyväksyä sen.

Toinen paljon puhuttanut asia oli Tavase –tekopohjavesiyhtiön lisärahoituksen hyväksyminen. Tekopohjavesihanke on pitkittynyt ja sen kerännyt koko ajan enemmän ja enemmän vastustusta. Tällä päätöksellä turvataan se, että Tavase voi tehdä hankkeen suunnitelmat loppuun niin että niiden pohjalta voidaan päättää hankkeen jatkamisesta. Hankkeen rakentamispäätöstä ei ole tehty. Itselläni ei ole Tavasesta jyrkkää kantaa suuntaan tai toiseen. Päätän kantani sitten kun suunnitelmat ovat valmistuneet.

Kokouksen lopulla käsiteltiin valtuustoaloitteeni kuntalaisaloitteiden käsittelystä (sen ja annetun vastauksen voi lukea tästä:Aloite Vastaus). Olin itse vastaukseen tyytyväinen. Kaikkien käsiteltyjen kuntalaisaloitteiden liittäminen kerran vuodessa valtuuston esityslistan lisämateriaalin mahdollistaa sen, että valtuutetut saavat tietoonsa nekin aloitteet joita ei ole valtuustossa käsitelty. Oma aloitteeni teki siis tehtävänsä.

Tämä kirjoitus on julkaistu myös Vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmän sivuilla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *