Kaupunginvaltuuston kokous 17.9.2012

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui 17.10.2012 käsittelemään ennätyslyhyttä esityslistaa. Kokouksesta ei kuitenkaan tullut ihan lyhyttä. Aikaa vei käsittelyssä ollut kaavaesitys Amurin koulun laajentamiseksi. Amurin koulu on toimii nykyään kansainvälisenä kouluna ja opetuskielenä on englanti. Opetukselle on kysyntää ja kouluun tarvitaan lisätilaa, lisäksi koko koulu on kunnostuksen tarpeessa.

Kokouksen kestoa lisäsi perussuomalaisten valtuustoryhmän esitys, että Amurin koulun kaava hylätään. Perusteluna oli, että kansainvälisyys maksaa Tampereelle liikaa eikä kansainväliseen koulun laajentamiseen pidä panostaa rahaa ainakaan Amurissa. Perusteluissa mainittiin myös, että kansainvälisen koulun pitäisi olla jossakin muualla kuin kaupungin keskustassa.

Itse en voinut hyväksyä esitystä hylkäämisestä. Kansainvälinen koulu on keskeinen vetovoimatekijä Tampereella. Kaupungissa on ainakin vielä toistaiseksi paljon yrityksiä joissa työskentelee muualta tulleita työntekijöitä ja heidän lapsensa tarvitsevat kansainvälisen koulun palveluita. Koulu antaa myös tavallisille tamperelaisille lapsille mahdollisuuden kansainvälistyä ja saada opetusta englanniksi. Kaavan hylkääminen ja koulun kehittämättä jättäminen olisi täysin käsittämätön päätös Tampereen kannalta.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä puolusti Amurin kaavaa, eikä perussuomalaisten esitys saanut kannatusta muistakaan ryhmistä. Perussuomalaisetkaan eivät olleet asiassa täysin yksimielisiä yhden heidän valtuutettunsa äänestäessä tyhjää. Lopulta esitys kaavan hylkäämisestä kaatui selvin luvuin.

3 Kommentit

 • Amurilainen 07/10/2012 11:41

  Miksi tätä ei voi sanoa suoraan, että Amurin pienet lapset on syrjitty pois turvallisesta lähikoulusta.

  Nyt Amurinkouluun oppilaat ajelutetaan autolla jopa lähikunnista. Samaan aikaan Amurin pienet lapset joutuvat vaaralliselle koulutaipaleelle, kun joutuvat lähtemään pitemmälle kouluun saamaan perusopetusta.

  Tämä on sitä taspuolista kohtelua Eliitin kustannuksella vai ?

 • Toinen Ääni Amurista 08/10/2012 16:42

  No eipä tuo matka Aleksanterin kouluun kovin pitkä ole. Ja Kortelahden kadun kohdalla on onneksi nykyään valo-ohjattu suojatiekin. Tämä nyt haiskahtaa hieman NIMBY-ilmiöltä. Onko Amurilainen sitä mieltä ettei kansainvälisen koulun oppilaat tarvitse koulua? Pitäisikö kansainvälisen koulun oppilaat siirtää esim. Multisillan kouluun, jolloin multisiltalaiset joutuisivat kulkemaan paljon pidemmän matkan esim Peltsulle kuin mitä amurilaiset Aleksanterin kouluun? Olisiko se sitten reilua multsulaisia kohtaan?

  • Mikko Aaltonen 08/10/2012 16:49

   Kiitos kommenteista

   Valtuuston kokouksessahan ei päätetty siitä, että onko Amurissa kansainvälinen koulu vai ei. Kokouksessa päätettiin siitä, että laajennetaanko koulua vai ei. Minä en nähnyt järkeväksi vastustaa laajennusta eikä laajennuksen hylkääminen olisi muuttanut kansainvälistä koulua takaisin tavalliseksi kouluksi.

   Itse asun Amurissa ja minulla on kaksi lasta. Vanhempi lapsista aloitti juuri esiopetuksen Aleksanterin koulussa. Matka hieman piteni kun Amurin koulussa ei esiopetusta järjestetä. En kuitenkaan kadehdi kansainvälistä koulua vaikka oma lapsi joutuikin pidemmälle. Kansainvälisen koulun on oltava keskustassa jossa se on hyvin saavutettavissa koko kaupungin alueelta.

   Mukavaahan olisi jos Amurissa olisi myös suomenkielistä opetusta mutta kaikkea ei voi saada. Tampere tarvitsee kansainvälisen koulun ja olen valmis tukemaan sen toimintaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *