Kaupunginvaltuuston kokous 20.8.2012

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina 20.8.2012. Ennen kokousta pidettiin kyselytunti jossa käsiteltiin kahta Vasemmistoliiton valtuustoryhmästä lähtenyttä valtuustokyselyä: omaa Tampereen kaupungin hallintohenkilöstön määrän kasvua koskevaa kyselyäni ja Sirkkaliisa Virtasen kyselyä rikkaruohomyrkkyjen käytöstä kaupungissa.

Pisimpään kokouksessa puhuttiin Hyvinvoinnin tila 2011 -raportista. Keskustelu oli aiheellista. Raportti kertoo miten tamperelaisten hyvinvointi on kehittynyt vuoden 2011 aikana. Monia ongelmia on edelleen. Työttömyys on hieman laskenut mutta on edelleen korkealla verrattuna moneen muuhun kaupunkiin, erityisesti nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyys on suurta. Pienituloisten määrä on kasvussa ja iso osa tamperelaisista on edelleen hyvin pienituloisia. Asunnottomuus on kehittynyt parempaan suuntaan vuoden aikana mutta ongelma ei ole edelleenkään poistunut. Koulukiusaaminen ja lasten sekä nuorten pahoinvointi ovat edelleenkin ongelmia. Koulukiusaamisen ratkaisuja pohdittiin pitkään. Raportti on hyvä muistutus valtuutetuille siitä mitä asioita on vielä korjattavana ja se antaa hyvän pohjan tulevan toiminnan suunnittelulle.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä esitti Linnainmaan kaavan palauttamista valmisteluun niin, että kerrostalorakentaminen olisi maltillisempaa. Kirjoitin asiasta jo aikaisemmin ja teksti on luettavissa täällä. Esityksemme ei kuitenkaan saanut kannatusta ja kaava tuli hyväksytyksi sellaisenaan.

Käsittelyssä oli myös kaksi ryhmämme tekemää valtuustoaloitetta. Toinen aloitteista käsitteli  vapaiden ohjelmistojen käyttöönottoa kouluissa ja toinen asiakasvaliokunnan perustamista ikäihmisten palveluihin. Kummankaan aloitteen saamiin vastauksiin ei voinut olla täysin tyytyväinen. Vapaita ohjelmistoja koskevaan aloitteeseen oli vastattu aika ylimalkaisesti. Ikäihmisten palveluiden  asiakasvaliokuntaa koskevaan aloitteeseen saatu vastaus oli hieman parempi vaikka asiakasvaliokuntaa ei luvattukaan perustaa, tulevaisuuden toiminta kuitenkin huomioi paremmin asiakkaiden mielipiteen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *