Keskustelua palveluista ja politiikasta

Olin torstaina 1.3.2012 Tampereen tapaturma- ja sairausinvalidit Ry:n vieraana keskustelemassa ajankohtaisista asioista. Paikalla oli yhdistyksen aktiiveja ja keskustelua käytiin kaupungin palveluista ja politiikasta yleisemminkin.

Ensimmäiseksi puhuttiin vanhustenhoidosta ja sen tilasta Tampereella. Tilanne nähtiin huolestuttavana ja sellaisena sitä pidän minäkin. Koukkuniemi ei ole viime aikoina ollut otsikoissa mutta tilanne ei ole mitenkään lopullisesti parantunut. Kerroin, että Vasemmistoliitto sai Koukkuniemeen töihin 14 hoitajaa Marjatta Stenius-Kaukosen aluehallintoviranomaiselle tekemän valituksen avulla. Harmittavaa on se, että asiaa ei saatu eteenpäin muilla keinoin. Vasemmistoliitto on hoitajien riittämättömästä määrästä puhunut pitkään mutta vasta valvovaa viranomaista uskottiin. Todettiin myös se, että huonoimmassa asemassa ovat sellaiset vanhukset joilla ei ole sukulaisia tai muita verkostoja tukena. Yksinäinen vanhus on vaarassa jäädä julkistenkin palveluiden ulkopuolelle jos ei itse osaa vaatia hänelle kuuluvia palveluita.

Seuraavaksi keskusteltiin työttömien suuresta määrästä Tampereella. Tampereen työttömyysaste on korkeampi kuin muissa Suomalaisissa suurissa kaupungeissa. Vasemmistoliitto on tästäkin asiasta ylläpitänyt keskustelua koko valtuustokauden. Pieniä voittajakin asiassa on saatu. Rahaa työllisyyden hoitoon on lisätty, viimeksi talousarvioneuvotteluissa joissa Vasemmistoliitto sai 500 000 euroa lisää rahaa työllisyyden hoitoon. Työttömyysaste onkin ollut pienessä laskussa mutta ongelma ei ole lähellekään ratkennut.

Vasemmistoliitto sai keskusteluissa kovaakin kritiikkiä valtakunnan tason toiminnasta. Hallitukseen menoa arvosteltiin ja siellä tehtyjä ratkaisuja pidettiin huonoina. Itse puolustin Vasemmistoliiton ministereitä ja linjaa sekä muistutin siitä, että hallituksessa on päästy vaikuttamaankin.

Sosialismi nousi keskustelussa myös esille. Totesin, että sosialismista voitaisiin nykyään puhua enemmänkin ja aatteita tarvittaisiin politiikkaan takaisin. Nyt voisi olla hyvä aika pohtia millaista nykypäivän sosialismi voisi olla ja miten sitä sovellettaisiin käytännön politiikkaan. Oikeistolaista politiikkaa pitäisi haastaa omalla selkeästi aatteellisella politiikalla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *