Kevät etenee ja vaalit lähestyvät

Kevät on edennyt kovaa vauhtia. Tarkoituksenani oli alkaa päivittämään blogia jälleen säännöllisemmin mutta aika kuluu sellaista tahtia, että ajatukseksi on jäänyt.

Kuntavaalien alkuperäisen aikataulun mukaan vaalipäivä olisi jo ensi sunnuntaina 18. huhtikuuta. Myönnän, että itseäni vaalien siirto harmitti. Olisin mielelläni pitänyt vaalit ajallaan mutta ymmärrän siirron. Monen, esimerkiksi karanteeniin asetettujen, oikeus äänestää olisi vaarantunut. Toivotaan, että tilanne kesäkuussa on oikeasti parempi.

Vaalit kuitenkin näkyvät politiikassa edelleen. Aamulehti kyseli valtuustoryhmien puheenjohtajien kantoja kuntavaalien tärkeistä teemoista. Jutun voi luke tästä, mutta se taitaa aueta vaan tilaajille. Tamperelainen teki myös jutun kuntavaaliteemoista. Sen voi lukea tästä. Tamperelaisen juttu aukeaa kaikille.

Vaalien läheisyys on näkynyt myös paikallisessa päätöksenteossa. Valtuuston kokoukset ovat venyneet pitkiksi ja puhetta on riittänyt uupumukseen asti. Yhtäkään kokousta ei olla saatu pakettiin alle kahden tunnin eikä kolmen tunnin rajaakaan ole taidettu alittaa. Maaliskuun valtuuston kokouksesta uutisoi Vasen kaista, jonka jutun voi lukea tästä.

Alueiden komiteassa työ on jatkunut entise

Vaalikuva koko ehdokkaasta. Kuva tulee todennäköisesti näkymään Tampereen joukkoliikenteessä.

en tapaan etäkokouksissa. Brysseliin ei ymmärrettävästi ole päässyt matkustamaan. Aiheissa on näkynyt tietysti korona ja Brexit. Muitakin mielenkiintoisia aiheita on kuten tärkeiden raaka-aineiden saatavuus unionin alueella. Korona nosti tämän aiheen merkityksen oleellisesti esille kun liikenteeen pysähdyttyä ja tuotannon hiljennyttyä raaka-aineiden saatavuus huononi nopeasti.

Tätä kirjoittaessa on ensi maanantaina taas valtuuston kokous. Listalla on vain yksi asia: Pohjois-Tampereen strateginen yleiskaava. Uskoisin, että siitä riittää puhetta tuntikausiksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *