Kiitos kaikille minua äänestäneille ja tukeneille. Tulin valituksi kaupunginvaltuustoon. Tästä alkaa neljäs valtuustokauteni. Ääni sain 471, mikä on vähemmän kuin viime vaaleissa mutta kuitenkin ihan mukava määrä Tampereella. Hienoa oli, että Tampereella vasemmistoliitto piti kaikki seitsemän valtuustopaikkaansa. Ryhmämme on saman kokoinen kuin aiemminkin. Itse aion jatkossakin olla aktiivinen valtuutettu ja ajaa kaikkia niitä asioita, joista minä ja vasemmistoliitto olemme puhuneet vaaleissa.
Vasemmistoliiton tulos oli 0,6 prosenttia viime vaaleja heikompi. Syitä siihen voidaan pohtia ja on pohditukin mutta
yksi iso tekijä on todennäköisesti vaalikamppailun keskittyminen demareiden ja kokoomuksen väliseksi taisteluksi suurimman puolueen paikasta. Vaalien alla muutama kaupunkilainen sanoikin minulle äänestävänsä normaalisti vasemmistoliittoa mutta tällä kertaa tukevansa demareita, jotta demareista tulisi Tampereella suurin ryhmä. Demarit hävisivät kuitenkin kokoomukselle 15 äänellä! Tällainen on aika poikkeuksellista ja nyt voidaan hyvin sanoa, että jokaisella äänellä on merkitystä.
Suurimman puolueen vaihtuminen on Tampereella merkittävä asia. Samoin vihreiedn vaalitappio ja kolmen paikan menettäminen. Perussuomalaiset nostivat paikkamääräänsä kuudella mutta sellaista voittoa he eivät saavuttaneet, josta he itse ja media uhosivat koko kevään. Kaikki sitoutumattomat pienryhmät myös tippuivat pois valtuustosta. Voidaankin ajatella, että entiset pienryhmät ovat nyt yhdistyneet persuihin. Viime vaalien jälkeen perussuomalaisilla oli neljä paikkaa, Tampereen puolesta -ryhmällä kolme, Vaihtoehto-Tampere -ryhmällä yksi ja sinisillä yksi, eli yhteensä yhdeksän paikkaa. Kahdesta näistä ryhmästä loikkasi valtuutettuja persuihin. Voidaankin siis ajatella, että loppujen lopuksi perussuomalaiset voittivat kokonaisuudessaan yhden paikan.
Vasemmistoliiton uusi valtuustoryhmä valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Milka Hanhelan ja varapuheenjohtajaksi Noora Tapion. Itse en ollut ehdolla jatkamaan puheenjohtajana. Toimin siinä tehtävässä yli kymmenen vuotta ja on kohtuullista välillä vaihtaa puheenjohtajaa. Ei ole järkevää, että sama ukko istuu johtajana vuosikymmenestä toiseen eikä se kuulu nykyaikaiseen toimintakulttuuriin. Vasen kaistan jutun uudesta valtuustoryhmästä voi lukea täältä.
Tätä kirjoittaessa neuvottelut ryhmien kesken ovat edelleen käynnissä. Nähtäväksi jää millaisella koalitiolla lähdetään alkavaan kauteen.
Jätä kommentti