Köyhyysohjelma kaupunginvaltuustossa

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui 18.2.2019 kokoukseensa virastotalolle. Asialistalla oli monenlaisia aiheita mutta pisimpään puhuttiin köyhyysohjelmasta mikä oli oikein hyvä asia koska ohjelma on tärkeä.

Vasen kaista kirjoitti hyvän jutun kokouksesta ja sen voi lukea tästä.

Köyhyysohjelma tehtiin nyt toista kertaa. Ohjelma on uraa uurtava eikä vastaavaa ole edelleenkään missään muussa Suomen kaupungissa tai kunnassa. Ensimmäinen köyhyysohjelma laadittiin viime valtuustokaudella ja toimin silloinkin ohjelman valmistelleen työryhmän puheenjohtajana. Tämän ensimmäisen köyhyysohjelman pohjalta Tampereelle saatiin aktiivipassi ja sosiaalinen luototus jotka molemmat ovat viime vuosien aikana osoittaneet tarpeellisuutensa. Nyt käsitellyn köyhyysohjelman pohjalta Tampereella on aloitettu jo alle 20-vuotiaiden maksuton ehkäisy ja ruuanjakeluhanke yhdessä seurakuntien ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Tulokset siis näkyvät jo.

Puheenvuoropyyntöjä kaupunginvaltuuston käsitellessä köyhyysohjelmaa.

Puheenvuoropyyntöjä kaupunginvaltuuston käsitellessä köyhyysohjelmaa.

Valtuustossa köyhyysohjelmaa käsiteltiin positiiviseen sävyyn ja ohjelmaa pidettiin tärkeänä. Kukaan ei sanonut ohjelmaa tarpeettomaksi tai esittänyt muita vastaavia mielipiteitä. Köyhien puolustajia ja ymmärtäjiä löytyi valtuustosta lukuisia. Toivottavasti tämä sama asenneilmapiiri vaikuttaa edelleen loppuvuodesta kun talousarviosta päätetään. Tosia asia on kuite

nkin se, että ohjelma ei itsessään auta yhtäkään köyhää Tamperelaista vaan ohjelmassa esitettyihin toimenpiteisiin on osoitettava rahaa jotta jotakin alkaa tapahtumaan. Köyhyyttä voidaan helpottaa ainoastaan rahalla.

Keskustelua herätti myös perussuomalaisten valtuustoryhmän valtuustoaloite virastotalon seinää sijoitettavasta velkakellosta. Tämä kello siis näyttäisi Tampereen kaupungin velan määrän. Aloite on populistisuudessaan täysin hölmö mitä perussuomalaisilta toki voi odottaakin. Kaupungin talouden pelkistäminen pelkkään velkaan ei anna realistista kuvaa talouden tilasta. Toki se ei varmaan aloitteen tarkoitus ollutkaan vaan voisin olettaa kellolla tehtävän velkapelottelun tähtäävään oikeistolaisen leikkauspolitiikan perustelemiseen.

Tampereen kaupungin velkamäärä on kasvanut viime vuosina kovaa vauhtia ja sen kasvua on seurattava tarkasti. Mitään kelloa siihen ei kuitenkaan tarvita. Asiansa osaava valtuutettu osaa seurata velan määrää kaupungin tilinpäätöksestä ja talousarviosta ilman talon seinään kiinnitettyä kelloakin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *