Omista päätöksistään voi ilmeisesti tuohtua

Alla Kolumnini joka julkaistiin Tamperelainen -lehdessä 17.2.2018.

Omista päätöksistään voi ilmeisesti tuohtua

Viime viikolla saimme mediasta lukea, kuinka monet Tampereen kaupunginhallituksen jäsenet olivat tuohtuneita kaupunginhallituksen käsittelyyn tulevasta esityksestä jatkaa raitiotielinjaa Hatanpään suuntaan. Ilmeisesti tuohtumuksen syynä oli itse asian lisäksi myös se, että esityksestä luettiin sanomalehdestä. Sanomalehden tekemän jutun lähteenä oli kaupunginhallituksen esityslista, jonka lukemalla olisi välttynyt yllätykseltä eikä asia olisi tullut tietoon lehden välityksellä.
Esitys raitiotien jatkamisesta jo tässä vaiheessa myös etelän suuntaan on hyvä. Ainakin vaihteet kannattaa jo rakentaa jotta tulevaisuudessa ratikkaliikennettä ei jouduta keskeyttämään rakentamisen vuoksi. Raitiotien jatkamisesta etelänsuuntaan on ollut puhetta jo pitkään. Ajatus raitiotien rakentamisesta Hatanpäälle löytyy vuonna 2015 hyväksytystä Tampereen kaupunkiseudun rakennesuunnitelmasta. Suunnitelma on hyväksytty myös Tampereen kaupunginvaltuustossa. Suurin osa viime viikolla tuohtuneista kaupunginhallituksen jäsenistä ovat itse olleet valtuustossa hyväksymässä suunnitelmaa.
Viranhaltijoilla on siis ollut kaupunginvaltuuston päätös raitiotiesuunnitelmasta, jonka pohjalta kaupunginhallitukseen tuotu esitys Hatanpään raitiotielinjasta on tehty. Asiaa valmistelleille virkamiehille tuskin on tullut mieleen, että ennen esityksen tekemistä olisi asiasta pitänyt käydä jonkinlaisia epävirallisia keskusteluja. Viranhaltijoilla on myös oikeus ja velvollisuus tehdä esityksiä luottamushenkilöille eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Esitys on varmasti ollut myös kaupunkikehityksestä vastaavan apulaispormestarin kokoomuslaisen Aleksi Jäntin tiedossa, minkä olisi voinut olettaa estävän ainakin kokoomuslaisten tuohtumusta.
Maanantaina kaupunginhallitus päättikin palauttaa esityksen takaisin valmisteluun. Ainoastaan vasemmistoliitto kannatti tämän tulevaisuuteen suuntaavan esityksen hyväksymistä.
Omista päätöksistäänkin voi näemmä tuohtua kun ei muista, mitä on päättänyt.

Kolumnini Tamperelaisessa 17.2.2018.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *