Päätoimittajan irtisanominen

Tämä kirjoitus ei liity suoraan vaaleihin tai Tampereen kunnallispolitiikkaan vaan siihen millainen maa Suomi on vuonna 2008.

Lapin Kansan päätoimittajaksi valittu Johanna Korhonen irtisanottiin ennen kuin hän ehti alottaa työssään. Nyt käydään keskustelua irtisanomisen todellisista syistä, Korhosen ja työantajan näkemykset tapahtuneesta eroavat kovasti toisistaan.

Minulla on vaikeuksia uskoa Alma Median selitystä irtisanomisen syistä. Korhosen selitys tuntuu uskottavammalta – ikävä kyllä. Normista poikkeaminen ja puolison väärät mielipiteet näyttävät Suomessa olevan edelleen esteenä uralle. Tuomioita en haluaisi julistaa ennen kuin asia on käsitelty oikeudessa. Sympatiani on kuitenkin Korhosen puolella, en ymmärrä mitä hän voittaisi valehtelemalla asiasta.

Helsingin sanomien nettisivujen mukaan Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne on todennut: “On tärkeää, että lehden lukijat voivat luottaa päätoimittajan poliittiseen riippumattomuuteen”. Tiedoksi Alma Medialle: en ole koskaan luottanut Alma Median yhdenkään toimittajan poliittiseen riippumattomuuteen enkä tämän jälkeenkään luota. Kaikkein vähiten luotan yhtiön johdon poliittiseen riippumattomuuteen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *