Pieni voitto säästöjen edetessä

Kaupunginhallituksen kokouksessa 4.6.2102 Tampereen säästöohjelma jatkoi kulkuaan samoilla raiteilla XL-ryhmän vetämänä vasemmistopuolueiden vastustuksesta huolimatta. Vasemmistoliitto ja valtuuston muut ”oppositioryhmät” valmistelevat omaa vaihtoehtoista säästöohjelmaansa. Se esitellään valtuuston kokouksessa 18.6.2012.

Samassa kaupunginhallituksen kokouksessa saavutettiin kuitenkin myös pieni voitto kun Vasemmistoliiton valtuustoaloitetta koskevaan päätökseen saatiin äänestyksen jälkeen lisäponsi. Ryhmämme oli jättänyt huhtikuussa valtuusaloitteen pikavippien mainonnan kieltämiseksi kaupungin omistamilla mainospaikoilla. Kaupunki on vuokrannut paikat yksityisille firmoille, mutta niiden toimintaan kaupunki voi halutessaan vaikuttaa. Pikavipeistä on tullut merkittävä yhteiskunnallinen ongelma. Vipeillä paikataan usein valmiiksi huonossa kunnossa olevaa taloutta ja niiden seurauksena on usein velkakierteen paheneminen. Sen vuoksi niiden mainonta pitäisi kieltää. Ihmisiä ei pidä houkutella ottamaan lainaa kohtuuttomilla ehdoilla.

Kokouksessa ehdotin, että päätökseen lisätään ponsi: ”että kun seuraavan kerran tehdään uusia sopimuksia mainospaikoista, sopimusehdoissa on mainittava, että pikavippien mainontaa ei sallita.” Ponsi hyväksyttiin äänin 4 (puolesta) 3 (vastaan) 3 (tyhjää) 1 (vastaan). Ponnen hyväksyminen käytännössä tarkoittaa pikavippien mainonnan kieltämistä kaupungin omistamilla mainospaikoilla. Asiaa käsitellään vielä seuraavassa valtuustossa 18.6.2012 jossa se toki saattaa vielä muuttua.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *