Puhetta palkkioista

Viime kapunginvaltuuston kokouksessa valtuusto päätti laskea luottamushenkilöiden kokouspalkkioita ja apulaispormestarien sekä pormestarin palkkaa. Summat olivat aika nimellisiä mutta palkkioiden ja palkkojen laskua pidettiin välttämättömänä koska talouden tasapainottamisohjelmassa oltiin tehty leikkauksia ja nyt haluttiin osoittaa luottamushenkilöiden olevan mukana talkoissa. Hyvä niin, päätös on ihan ymmärrettävä ja perusteltu. Meidänkin ryhmämme kannatti päätöstä. Kummalliseksi päätöksen tekee kuitenkin se, että kokouspalkkioita korotettiin viimeksi helmikuussa 2017. Me vasemmistoliitossa vastustimme korotuksia mutta jäimme aikalailla yksin ja valtuuston enemmistön tahdon mukaisesti palkkioita korotettiin.

Aamulehden mielipidepalstalla oman varsin kummallisen näkemyksensä asiaan toi julki perussuomalaisten varavaltuutettunakin tunnettu Terhi Kiemunki. Alla hänen kirjoituksensa:

Terhi Kiemungin kirjoitus Aamulehdessä.

 

 

 

 

Kiemungin selostukset olivat sellaisia, että päädyin laatimaan vastineen. Alla vastineeni Kiemungin kirjoitukseen:

Vastineeni Aamulehdessä.

 

 

 

 

 

 

On huvittavaa, että Kiemunki väittää puheenjohtajatoimikunnan olevan perustettu minuun vuokseni. Ihan niin kuin minä olisin niin tärkeä henkilö, että vuokseni perustettaisiin toimikunta. Tärkeyttäni kuvaa se, että minut ja koko ryhmämme voitiin erottaa koalitiosta 1,5 miljoonan euron vuoksi.

Kiemnunki vastasi vielä alla olevalla kirjoituksella jossa hän selittelee jotain mitä en ihan täysin ymmärrä. Kirjoitus alla:

Kiemungin toinen kirjoitus Aamulehdessä.

 

 

 

 

 

 

Kyse taisi jälleen kerran olla siitä, että perussuomalaisen oli vain pitänyt pahoittaa mielensä jostakin, syyttää siitä jotakuta (minua) ja kirjoittaa asiasta lehteen. Alkuperäisessä kirjoituksessa annettiin ymmärtää jonkun toimineen väärin ja toisessa kirjoituksessa sitten kerrotaan, että tätä ei tarkoitettukaan vaan jotain ihan muuta. Tyypillisen perussuomalaista.

Kuvittelisi muuten, että Kiemunki ei olisi niitä henkilöitä joiden kannattaisi paljonkaan kritisoida muiden saamia palkkioita tai muita etuisuuksia. Yhtenä syynä hänen erottamiselleen eduskunta-avustajan tehtävästä olivat Kiemungin kahteen kertaan laskuttamat matkalaskut. YLE kertoi asiasta viime vuoden helmikuussa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *