Rakennesuunnitelma ja valoviikot

Kaupunginvaltuuston kokouksessa 16.2.2015 puhuttiin pitkään Tampereen kaupunkiseudun rakennesuunnitelmasta. Suunnitelman tarkoituksena on linjata sitä miten Tampereella ja lähikunnissa toteutetaan muun muassa rakentamista ja liikennejärjestelyä. Seudullisesti tässä on järkevää tehdä yhteistyötä jotta eri kuntien hankkeet sopivat toisiinsa ja aikaiseksi saadaan toimiva ympäristö. Suunnitelmassa on moni hyviä asioita seudun kuntien yhteistyön toteuttamiseksi. Yksi painotuksista on edullisen vuokra-asuntokannan rakentaminen kaikkiin kuntiin eikä ainoastaan Tampereelle.

Hyvää oli myös se, että valtuuston enemmistö piti monia suunnitelmassa mainittuja asioita tärkeinä kuten rautatieyhteyden nopeuttamista Helsinkiin ja Tampere-Pirkkala lentoaseman kehittämistä. Keskustelussa nousi kuitenkin esille vanhat itse kehitellyt uhkakuvat kuten, että maaseudulle ei enää saisi asuntoja rakentaa. Suunnitelman käsittelyssä myös muistettiin erityisesti perussuomalaisten taholta vastustaa ratikkaa ja maahanmuuttoakin. Näitä väitteitä kuunneltiin ja niitä kumottiin yli kaksi tuntia. Lopulta suunnitelma hyväksyttiin selkein numeroin.

Keskustelua käytiin myös Petsamon kaavasta jossa huolena on ollut se, että saako esimerkiksi tulipalossa tuhoutuneen rakennuksen tilalle rakentaa samanlaisen uuden rakennuksen. Tämän mahdollisuuden säilyttäminen on tärkeää.

Pitkä keskustelu käytiin myös valoviikkojen tulevaisuudesta. Joidenkin valtuutettujen toimesta on esitetty väitteitä, että pormestari olisi päättänyt lakkauttaa valoviikot ja määrännyt vanhat valoviikkojen kuviot tuhottaviksi. Tämä ei pidä paikkaansa vaan valoviikkoja tullaan järjestämään jatkossakin. Osa vanhoista kuvioista on kuitenkin niin huonossa kunnossa, että niiden käyttäminen ei ole enää turvallista. Kuvioita tullaan uudistamaan mutta tuttuja kuvioita nähdään vielä tulevaisuudessakin. Valoviikot ovat osa tamperelaista perinnettä ja on hyvä, että ne jatkuvat tulevaisuudessakin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *