Rantaväylän tunneli jäi pöydälle

Tampereen kaupungin valtuusto päätti kokouksessaan tänään 12.9.2011 siirtää Rantaväylän tunnelin kaavojen käsittelyn seuraavaan kokoukseen, joka pidetään lokakuussa. Aloite asian siirtämiselle tuli demarien ryhmästä. Me Vasemmistoliitossa kannatimme asiaa. Oma ryhmämme oli jo valmistautunut äänestämään asiassa, mutta asian siirtäminen sopi kyllä jos se jollekin ryhmälle oli tarpeen. Yhtenä syynä pöydälle jättämiseen oli talouden tilanne. Tällä hetkellä eletään Euroopan talouden kannalta hankalia aikoja ja kohta todennäköisesti tiedämme paremmin suunnan mihin talous kehittyy.

Valtuutetut olivat valmistautuneet keskustelemaan tunnelista pitkään ja hartaasti. Pöydälle jättäminen aiheutti kokouksen huomattavan lyhentymisen. Puhetta saatiin kuitenkin aikaiseksi Vesa Eskolan (vihr.) ja Marco Rothin (kd.) aloitteesta palvelusetelin käyttöön ottamiseksi perusterveydenhuollon päivystyksessä. Tavoitteena aloitteessa olisi, että päivystysaikojen ollessa täynnä terveyskeskuksessa voisi kaupunkilainen saada palvelusetelin jolla hän voisi mennä yksityiselle lääkärille.

Tavoitehan on sinänsä hyvä, mutta julkisen terveydenhuollon pitää pystyä vastaamaan hoidon tarpeeseen ilman tällaisia järjestelyitä. Ongelmallisemmaksi asian teki se, että aloitteen mukaan palvelusetelin päälle voisi laittaa omaa rahaa eli varakkaammat kaupunkilaiset saisivat kaupungin avustuksella ja omalla rahalla muita kaupunkilaisia parempaa palvelua. Tätä emme voineet Vasemmistoliiton ryhmässä hyväksyä ja äänestimme koko aloitteen palauttamisesta valmisteluun. Hävisimme äänestyksen. Nyt uhkana on, että ensi vuonna Tampereella otetaan käyttöön palveluseteli joka jakaa kaupunkilaiset erilaisten palveluiden piiriin heidän varallisuutensa perusteella.

Kirjoitus on julkaistu myös Vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmän sivuilla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *