Talouskeskustelua keskustan kanssa

Kirjoitin Aamulehden mielipidepalstalle kirjoituksen kaupungin taloudesta ja valtionosuuksien vaikutuksesta siihen. Nyt käydyssä keskustelussa minua on häirinnyt se, että talouden tilanteelle on etsitty mieluummin syyllisiä kuin ratkaisuja tilanteeseen. Monet ovat syytelleet ”päättäjiä” talouden tilanteesta ja antaneet ymmärtää tilanteen johtuvan vain ja ainoastaan tamperelaisten kuntapoliitikkojen ja erityisesti valtuutettujen päätöksistä. Totuus on kuitenkin toisenlainen. Suurin yksittäinen vaikuttaja Tampereen talouteen on valtionosuuksien leikkaus. Tästä asiasta halusin muistuttaa keskustelijoita ja syyllisten etsijöitä. Alla kirjoitukseni Aamulehdessä.

Kirjoitukseni Aamulehdessä 14. elokuuta 2018.

Tamperelainen kaupungin valtuutettu ja keskustapuolueen puoluesihteeri vastasi kirjoitukseeni 16.8.2018 omalla kirjoituksellaan jossa hän kertoi kaupunginvaltuuston olevan vastuussa maan hallituksen ja eduskunnan päätöksistä. Tämä ajattelutapa kertoo mielestäni aika selkeästi keskustan kyvystä ja halusta kantaa vastuuta omista päätöksistään. Alla Ovaskan kirjoitus.

Jouni Ovaskan kirjoitus Aamulehdessä.

Kirjoitin Ovaskan kirjoitukseen vielä vastineen. Aamulehti julkaisi kirjoitukseni 27. elokuuta 2018. Valtuusto ei voi olla vastuullinen valtakunnan tason päättäjien toiminnasta ja kai hallituksella sekä eduskunallakin on jokin vastuu omasta toiminnastaan.

Kirjoitukseni Aamulehdessä 27.8.2018.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *