Tammelakeskuksen tulevaisuus

Olen näemmä jättänyt päivittämättä tämän asian blogiini. Aamulehti julkaisi viime perjantaina 21.8.2015 minun ja tilaajapäällikkö Anniina Tirrosen kirjoituksen Tammelakeskuksen tulevaisuudesta. Tammelakeskuksesta liikkuu kaikenlaista huhua ja tamperelaisia pelotellaan mitä kummallisimmilla uhkakuvilla.

 

Tammelaan suunnitellaan lähitoria

Aamulehden kirjoituksessaan 21.8.2015 valtuutettu Schafeitel on huolissaan Tammelan palvelukeskuksen tulevaisuudesta. Toiminnan on todella suunniteltu muuttuvan osana kaupungin palvelumallityötä siten, että Tammelakeskus muuttuisi keväällä 2016 alueen lähitoriksi, jonka pohjana ovat ikäihmisten palvelujen lisäksi lapsiperheiden palvelut. Tämä tarkoittaa toiminnallista muutosta aiempaan, mutta ei palvelujen lakkauttamista. Lähitorien ei ole tarkoitus palvella pelkästään ikäihmisiä, vaan myös muita kaupunkilaisia.

Samanaikaisesti keväällä 2016 Pohjolankadulle siirtyy nyt Tammelakeskuksen tiloissa toimiva päiväkeskus ja osa palvelukeskustoiminnoista. Tammelakeskukseen on suunniteltu jäävän mm. kahvila- ja liikuntatoimintaa, saunapalvelua sekä erilaisia ryhmä- ja harrastetoimintoja. Tampereen Aterian toimipiste on siirtymässä Pohjolankadulle sen valmistuttua, mutta mahdollisesti Tammelakeskuksessa toimii jatkossa ateriapalveluja tarjoava yksityinen taho. Lähitorin on tarkoitus olla alueellinen kohtaamispaikka, joka yhdistää ohjauksen, neuvonnan sekä julkiset ja yksityiset matalan kynnyksen palvelut. Tapahtumia ja palveluita tuottavat myös yhdistykset ja alueen toimijat eli jatkossakin Tammelakeskuksessa voi järjestää erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia.

Tammelakeskuksen lähitoria ja keskustan alueen palveluita käsitellään juuri käynnistyneessä keskustan alueen palvelumallityössä yhdessä alueen asukkaiden kanssa. Suunnitelmat tarkentuvat palvelumallityön ja yhteissuunnittelun edetessä. Kokemuksia lähitoritoiminnasta on toistaiseksi saatu Kuuselasta ja Peurankalliosta. Palvelumallityön mukaisista palvelujen muutoksista, jotka koskevat useita lautakuntia, päättää kaupunginhallitus. Näin ollen suunnitellusta Tammelakeskuksen muuttumisesta lähitoriksi päättää viime kädessä kaupunginhallitus peilaten yksittäisten toimipisteiden sijoittumista suhteessa koko kaupungin palveluverkostoon.

Pohjolankadun palvelukeskuksen avautumisen myötä Tammela saa uuden ikäihmisten kohtaamispaikan, jonka on tarkoitus palvella myös Koukkuniemen rakentuvaa aluetta, Kauppia ja tunnelin myötä rakentuvaa uutta kaupunginosaa. Kaiken kaikkiaan Tammelan palvelut ovat siis vahvistumassa, eivät loppumassa. Liikkumiseen julkisen liikenteen lisäksi käytettävissä ovat myös palvelubussit.
Mikko Aaltonen

apulaispormestari

 

Anniina Tirronen

tilaajapäällikkö

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *