Tampere sai uuden apulaispormestarin ja Aleksovski jatkaa valtuustossa

Tampereen kuntapolitiikan syksy on lähtenyt käyntiin. Kaupungin valtuusto kokoontui 16.9. päättämään poikkeuksellisen mielenkiintoisista asioista.

Kokouksen aluksi valittiin uusi apulaispormestari vihreiden Anna-Kaisa Heinämäen tilalle hänen siirrytty viranhaltijaksi kaupungin kilpailukykyjohtajan virkaan. Uudeksi apulaispormestariksi valittiin vihreiden Jaakko Stenhäll, mikä ei tullut yllätyksenä. Stenhäll on toiminut tällä valtuustakaudella vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajana ja hänet on opittu tuntemaan rauhallisena, harkitsevana ja asioihin keskittyvänä toimijana. Itse olen tullut hänen kanssaan juttuun oikein hyvin. Hyvä valinta ja onnea Jaakolle uusiin tehtäviin!

Kokouksessa tehtiin useampi muitakin henkilövalintoja luottamushenkilöiden vaihtuessa toimielimissä. Meidän ryhmämme uusi varavaltuutettu Juhapekka Lindfors valittiin asunto- ja kiinteistölautakunnan jäseneksi. Juhapekka tuli demareihin loikanneen Ilkka Porttikiven tilalle, joka jätti lautakuntapaikkansa koska katsoi sen kuuluvan meidän ryhmällemme. Arvostettavaa toimintaa Porttikiveltä.

Pormestariohjelman päivitystä käsiteltiin myös kokouksessa. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä osallistui myös päivityksen tekemiseen ja ohjelmaan tehtiinkin ihan hyviä lisäyksiä muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluita koskien. Aika näyttää miten nämä kirjaukset konkretisoituvat.

Kokouksen erikoisin ja tamperelaisessa kunnallispolitiikassa poikkeuksellisin asia oli valtuutettu Atanas Aleksovskin valtuutetun tehtävästä pidättämisestä päättäminen. Aleksovski on saanut tuomion luottamusaseman väärinkäytöstä mutta asiaa käsitellään vielä hovioikeudesta, josta päätöstä ei ole vielä saatu. Itse esitin kokouksessa, että Aleksovski pidätettäisiin valtuutetun tehtävästä siihen asti kunnes hovioikeudesta tulee päätös hänen asiassaan. Kevään aikana kävi ilmi, että Aleksovski on valehdellut konsernijaoston jäsenille häneen kohdistuneesta tutkinnasta tullakseen valituksi FinnPark osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajaksi. Tällaista menettelyä ei voi hyväksyä ja sen vuoksi Aleksovskin ei pitäisi nauttia muiden luottamushenkilöiden luottamusta. Hävisimme äänestyksen lopulta selvin numeroin. Koko meidän ryhmämme äänesti Aleksovskin tehtävästä pidättämisen puolesta. Pidättämisen puolella oli 15 valtuutettua ja jokunen valtuutettu äänesti tyhjää. Ihmettelen miksi valtuuston enemmistölle sopii, että heille valehdellaan.

Kokouksessa käsiteltiin myös valtuustoryhmämme valtuustoaloite sukupuolivaikutusten arvioinnista kaupungin liikuntapalveluissa. Vastaukseen oltiin tyytyväisiä.

Kokouksen lopussa käsiteltiin myös valtuustoaloitetta vanhuspalveluiden tilasta. Aiheesta nousi pitkä keskustelu, jossa kauhisteltiin vanhuspalveluiden huonoa tilaa. Keskustelussa esiteltiin aiheellisia huolia ja ihan hyviä ajatuksia tilanteen korjaamiseksi. Huvittavaksi tai oikeastaan surulliseksi asian tekee se, että äänessä olivat paljolti samat valtuutetut jotka viime syksynä äänestivät vanhuspalveluiden heikentämisen puolesta talousarviokokouksessa. Vasemmistoliitto vastusti heikennyksiä ainoana puolueena koko salissa. Keskustelun kuluessa vaikutti ajoittain siltä, että käynnissä olisivat olleet jeesustelun kaupunginmestaruuskisat. Toivottavasti nämä kaikki valtuutetut muistavat puheensa vielä kahden kuukauden päästä kun talousarviosta taas käsitellään.

Vasen kaista uutisoi myös kokouksesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *