Tampereella on aktiivipassi vaikka kaikki eivät sitä muista

Perussuomalaisten varavaltuutettu sekä Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palveluiden lautakunnan jäsen Kari Lindbom kirjoitti Aamulehden mielipidepalstalla 16.9.2015 ja valitteli, että Tampereelle ei ole saatu aikaiseksi aktiivipassia. Jouduin kirjoittamaan vastineen koska hän ei muistanut mitä oli ollut lautakunnassa hyväksymässä. Alla kuva Lindbomin kirjoituksesta.

Lindbom

 

 

 

 

 

 

 

Alla vastineeni hänen kirjoitukseensa Aamulehdessä 18.9.2015.

 

Tampereella on käytössä aktiivipassi

Kari Lindbom kirjoitti mielipidepalstalla 16.9.2015 ajatuksestaan ilmaisten kulttuuritapahtumien järjestämiseksi syrjäytymisvaarassa oleville. Aktiivipassi on jo Tampereella käytössä ja sitä on voinut hakea 1.4.2015 alkaen.

Aktiivipassin saa kaksitoista kuukautta yhtäjaksoisesti toimeentulotukea saanut henkilö. Passilla saa rahallista tukea joukkoliikenteen käyttämiseen ja sitä voi käyttää myös kaupungin uimahalleissa sekä kuntosaleilla. Passilla pääsee myös ilmaiseksi useampaan museoon Tampereella. Tarkoituksena aktiivipassilla on mahdollistaa vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevien ihmisten liikkuminen ja luoda mahdollisuuksia aktiiviseen elämään.

Aktiivipassin toteuttamisesta sovittiin kaupunginvaltuuston pormestariryhmien kesken vuoden 2015 talousarvion yhteydessä. Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palveluiden lautakunta hyväksyi aktiivipassin toteuttamisen kokouksessaan jo 11.2.2015. Lautakunnan pöytäkirjasta ilmenee, että Kari Lindbomkin oli paikalla tässä kokouksessa.

 

Mikko Aaltonen

apulaispormestari (vas.)

 

 

5 Kommentit

 • jarppa 18/01/2017 21:21

  Terveisiä vaan apulaispormestarille aktiivipassista.
  Idea oli varmasti hyvä mutta käytäntö on toista. Olen hakenut aktiivipassia neljä kertaa.

  Ensimmäisellä kerralla mainittiin että saan ko passista erillisen päätöksen. Sitä päätöstä en koskaan saanut.

  Toisella kerralla asiaa ei huomioitu ollenkaan, ei mitään mainintaa.

  Kolmannella kerralla passista tehtiin päätös jossa myönnettiin kaksi arvolippua (2x 45 euroa) mutta koskaan niitä ei ilmaantunut bussilipun nettilatauspisteeseen.

  Neljännellä kerralla myönnettiin jälleen kaksi 45e arvolippua. Yhden niistä onnistuin käyttämään. (kahta ei voi kerralla käyttää koska lipulle ladattava maksimisaldo ylittyisi). Toinen on myöhemmin kadonnut nettilatauspaikan listalta eli sitä ei enää olekaan olemassa. Se vain katosi itsestään tai joku otti sen pois.

  Eli aktiivipassi on ajatuksena hyvä. Sitä vaan ei useinkaan viitsitä myöntää ollenkaan. Jos se teoriassa myönnetään niin välttämättä asiaa ei hoideta sen pidemmälle. Jos se sitten myönnetään ja ilmestyy jopa ladattavaksi niin se voidaan kuitenkin jossain kohdassa poistaa. Tämmöisiä kokemuksia lipusta on käytännössä.

  Nythän se on kaiketi kadonnut koska toimeentulotuen myöntäminen siirtyi kelalle.

  • Mikko Aaltonen 23/01/2017 08:29

   Ikävä kuulla tilanteestasi. Aktiivipassi ei ole kadonnut minnekkään. Jos laitat minulle sähköpostia työosoitteeseeni mikko.aaltonen@tampere.fi niin katsotaan passisi kuntoon.

 • Raija Rantanen 08/02/2017 15:20

  Minä olen saanut aktiivipassin pari kertaa.
  Ja hain sitä uudelleen sekä joulukuussa 2016, tammikuussa ja helmikuussa 2017.
  Joulukuun päätöksessä se evättiin koska päätöksessä on että vuoden 2016 aktiivipassioikeus on jo käytetty, ja mainittiin että seuraavan kerran minulla on oikeus hakea sitä tammikuussa.
  Tammikuussa Kelan toimeentulotukipäätöksessä ei ollut minkäänlaista mainintaa eikä opastusta, että tätä kuuluisi hakea edelleen Kunnalta. Hain aktiivipassia uudelleen nyt helmikuun toimeentulotukihakemuksen yhteydessä.
  Vieläkään ei tullut mitään mainintaa asiasta Kelan päätöksessä.
  Soitin kolme kertaa perään ja kyselin verkosta. Vasta neljännellä kerralla minulle sanottiin että tätä kuuluisi hakea erikseen kunnalta.
  VAikka kunnan ohjeistuksessa onkin että täydentävät hakemuksen Kela voi siirtää suoraan Kunnan käsiteltäväksi. Silti Kela pompottaa asiakkaiden itsensä hakemaan täydentävät kunnalta.
  Kunnalla ei ole ennen kevättä mahdollisuutta hakea täydentävää tukea verkossa.
  Tästä johtuen asiointi on tapahduttava matopostilla.

  Nyt aktiivipassihakemukseni on ollut kunnan käsiteltävänä yli kaksi viikkoa.
  Soitin taaaas jälleen kerran perään eilen ja sanottiin että siellä on ruuhkaa, ja aktiivipassien käsittelyt menevät aina hännille.
  Kuitenkin sain pari päivää sitten joulukuiset lääkekustannukset täydentävänä Kunnalta.
  Luulisi että samassa hakemuksessa oleva aktiivipassi olisi voitu käsitellä.

  Minun pitäisi kiireesti ladata matkoja (huomiselle) matkakorttiini. Täytyy peruuttaa matkat ja asioinnit, koska vaikka minulla on oikeus aktiivipassiin, niin sitä päätöstä saa varmaan odotella hamaan tappiin.

  • Mikko Aaltonen 10/02/2017 12:43

   Ikävä kuulla tilanteestasi. Käsittelyssä on varmasti ongelmia nyt kun toimeentulotuki ja suuri osa henkilöstöstä siirtyi Kelaan. Jos halut niin voin selvitellä tilannettasi jos lähetät minulle sähköpostia osoitteeseen mikko.aaltonen@tampere.fi

 • Väinölänkatu 23 A 20, 33500 TAMPERE 22/03/2024 11:14

  Dufva Jarre

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *