Tampereen työväenteatteri 110 vuotta

Tampereeen työväenteatteri vietti lauantaina 3.9.2011 110-vuotisjuhlaansa. Juhlaesityksenä oli Minna Canthin Anna-Liisa. Sama näytelmä oli aikanaan TTT:n ensimmäinen esitys. Uusi versio on musikaali joka toimii hyvin. Anna-Liisan tärkeä ja edelleenkin ajankohtainen sanoma tulee esille, mutta musikaali tuo siihen keveyttä tekemättä tekstistä kuitenkaan pelkkää viihdettä. TTT on saanut hyvän 110-juhlaesityksen.

Tampereen työväenteatteri on poikkeuksellinen instituutio Suomessa ja koko maailmassakin. Teatteri on syntynyt työväen omaehtoisesta toiminnasta. Teatterin perustamisen aikaan työväki teki kuusipäiväistä työviikkoa ja yli kahdeksan tunnin työpäiviä. Silti energiaa riitti teatterille. Se on kunnioitettavaa. Varmasti myös sanomiselle teatterin keinoin oli tarvetta. Kulttuuri on yksi niistä tekijöistä joka erottaa ihmisen eläimistä. Työväenteatterin perustaminen on osa sitä kehitystä jonka kautta työväkikin alkoi muuttua tasaveroisiksi ihmisiksi ylempien sosiaaliluokkien kanssa, työväelläkin oli oman aktiivisuutensa kautta mahdollisuus kulttuuriin.

Tampereen työväenteatteri on hieno osoitus työväenliikkeen saavutuksista ja ihmisten yhteistyön mahdollisuuksista. Onnea Tampereen työväenteatteri!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *