Tavasen aika lähenee loppuaan

Tampereen kaupunginhallitus käsitteli tänään 8.10.2012 kokouksessaan lisälainan antamista tekopohjavesiyhtiö Tavase Oy:lle. Aikaisemmin kaupunginhallitus oli päättänyt, että syvenevissä hankaluuksissa oleva Tavase hakee luvat tekopohjavesilaitoksen rakentamiselle ja sen jälkeen päätetään lähdetäänkö rakentamaan vai ei. Oma kantani on ollut, että rakentamiseen ei pidä lähteä lupien saamisen jälkeenkään koska yhtiö on ajautunut sellaiseen tilanteeseen jossa sen toiminta olisi lähes kokonaan Tampereen kaupungin tahdon varassa.

Kaupunginhallituksen aikaisemman päätöksen mukaisesti lähdin kokoukseen sillä mielellä, että tämä tänään käsittelyssä oleva lainasumman kasvattaminen hyväksytään ja Tavase saa luvat haettua kuten aikaisemmin oli päätetty. Kaupunginhallituksessa keskustelun edetessä kuitenkin selvisi, että ei ole mitään takeita siitä nyt annettava laina riittämisestä lupien saamiseksi. Itse en halua, että Tavasesta muodostuu rahareikä johon kaupunginhallitus säännöllisesti kaataa rahaa jolla Tampereella olisi totisesti muutakin käyttöä.

Päädyin äänestämään lisälainan antamista vastaan yhdessä vihreiden ja kristillisdemokraattien edustajien kanssa. Tavasen lisälaina vietiin kuitenkin läpi kokoomuksen ja demareiden äänillä. Uskon kuitenkin, että Tavasen aika on käymässä vähiin ja myös kokoomuksen sekä demareidenkin kärsivällisyys yhtiön suhteen on pian lopussa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *