Tietotekniikkakeskuksen ulkoistus ei ole saavuttanut asetettuja tavoitteita

Ennen viimeisintä kaupunginvaltuuston kokousta 12.12.2011 pidettiin valtuuston kyselytunti jossa käsiteltiin valtuuskyselyäni koskien Tampereen tietotekniikkakeskuksen (TIO) ulkoistamista. Kuten varmaankin suurin osa tamperelaisista muistaa niin syksyllä 2009 XL-ryhmä ajoi valtuustossa läpi päätöksen TIO:n ulkoistamisesta. Vetovastuussa olivat Kokoomus ja vihreät. Vasemmistoliitto ja demarit vastustivat päätöstä, äänemme eivät kuitenkaan riittäneet ulkoistamisen estämiseen.

Päätöksen perusteluissa mainittiin merkittävien säästöjen saaminen nopeasti. Kyselylläni halusin varmistaa, että ovatko nämä päätöksen perusteluine esitetyt asiat toteutuneet. Eli saavutettiinko ulkoistuksella se mitä tavoiteltiin. Kyselyni pormestari Timo P. Niemisen vastauksilla voi lukea tästä. Vastaukset ovat kovin ympäripyöreitä eikä niistä käy selkeästi ilmi, että onko asetettuihin tavoitteisiin on päästy. Kyselytunnilla käydyssä keskustelussa talous- ja strategiajohtaja Juha Yli-Rajala myönsi ettei ulkoistushankkeessa asetettu mittareita joilla olisi voinut mitata päästiinkö niihin tavoitteisiin joilla ulkoistamista perusteltiin.

Tällä tavalla toteutettu ulkoistaminen on aika järkyttävää. Valtuutettu ei pysty nykytilanteen pohjalta selvittämään oliko tehty päätös perusteltu vai ei. Tämän pohjalta olenkin itse valmis tulemaan siihen johtopäätökseen, että Vasemmistoliiton valtuustoryhmä oli oikeassa – TIO:a ei olisi pitänyt ulkoistaa.

Asia kiinnostaa onneksi muissakin ryhmissä. Demarien Pekka Salmi oli tehnyt lähes samansisältöisen kyselyn joka käsiteltiin samalla kyselytunnilla.

Tämä kirjoitus on julkaistu myös Vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmän sivuilla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *