Tunnelipäätös

Tampereen kaupunginhallitus käsitteli tänään 22.8.2011 kokouksessaan Rantaväylän tunnelin kaavoja. Kaavat ovat oleellinen osa tunnelihankkeen etenemisessä. Itse päädyin lopulta vastustamaan kaavojen hyväksymistä ja sitä myötä vastustamaan koko tunnelihankkeen toteuttamista.

Syyt päätökseeni löytyvät tunnelihankkeen etenemisestä ja nykytilanteesta. Vuonna 2006 kun hanketta suunniteltiin niin kustannuksiksi arvioitiin 120 miljoonaa euroa, vuoteen 2008 mennessä kustannusarvio oli noussut  140 miljoonaan euroon. Tällä hetkellä hankkeen kustannuksiksi arvioidaan 185 miljoonaa euroa. Valtio kattaisi kustannuksista kolmanneksen ja kaupungille syntyisi hankkeesta myös tuloja. Aamulehden esittämien laskelmien mukaan kaupungin katettavaksi jäisi 46 miljoonaa euroa.

Aikaisemmin kannatin tunnelia. Hankkeen hyvinä puolina on se, että Tampere saisi kokonaan uuden kaupunginosan ja Näsijärven ranta saataisiin autoilta ihmisten käyttöön. Vasemmistoliitto kannatti tunnelia aikaisemmin myös ryhmänä. Kaupungin valtuusto hyväksyi alun perin hankkeen varsin yksimielisesti numeroin 61 – 3.

Tunnelihankkeen hinta on kuitenkin kivunnut kipurajan ylitse. Hankkeessa tapahtunut viivyttely maksoi liika, eikä tällaisen hankkeen perustelu kaupunkilaisille ole enää mahdollista. Maailman talous on edelleen epävakaassa tilassa eikä tulevaisuudesta ole varmuutta. Kuntatalous on heikentymässä ja rahaa tarvitaan muuallekin. Kaupunkilaiset näkevät varmasti tällä hetkellä tärkeämpiäkin kohteita kuin tunnelin.

Tunneliasiaa käsittelee seuraavaksi kaupunginvaltuusto joka tekee asiassa lopullisen päätöksen kokouksessaan 12.9.2011.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *