Työväenpuolue

Keväällä vaalien aikaan sai torilla aika usein kuulla, että Vasemmistoliitto on ”unohtanut työläiset ja keskittyy homojen ja pakolaisten hyysäämiseen” tai jotakin vastaavaa. Itse koitin väitteisiin vastata, että ei asia niin ole ja että seksuaalivähemmistöjen sekä pakolaisten asioiden ajaminen ei ole duunareilta pois. Syvässä mielipide työläisten unohtamisesta kuitenkin näytti istuvan. Toki on niinkin, että oppositiossa on hankalaa saada mitään kovin järisyttävää aikaiseksi työelämän osalta.

Kansan uutiset kuitenkin jutussaan todistaa, että asia on juuri toisin. Vasemmistoliitto on puolueista aktiivisimmin ajanut työläisten asiaa. KU:n jutun piikki kohdistuu Perussuomalaisiin joiden on sanottu olevan ”uusi työväenpuolue”. Toiminnan pohjalta voidaan kuitenkin todeta, että juuri Vasemmistoliitto on työväen puolue.

Mielikuvat elävät kuitenkin vahvoina. Helsingin sanomat uutisoivat Perussuomalaisten kannattajakunnasta josta lehden mukaan ison osan muodostaa hyvin toimeentuleva työväestö. Miksi näin on? Vasemmistoliitto ei toiminnastaan huolimatta pysty vetomaan työläisiin vaikka heidän asioitaan on ajettu aktiivisesti. Onko niin, että suomalainen politiikka ja äänestyskäyttäytyminen perustuu entistä vahvemmin vain mielikuville eikä todellisille teoille?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *