Uusi ja päättynyt vuosi

Tätä kirjoittaessa elämme jo vuotta 2019. Toivotaan, että tämä alkanut vuosi on viime vuotta parempi. Toivotaan, että eduskuntavaaleissa suomalaiset äänestävä muutoksen puolesta ja Suomen suunta muuttuu inhimillisemmäksi. Ja toivotaan myös, että Tampereen kuntapolitiikkakin muuttuu samaan suuntaan ja nyt harjoitettu talouskuripolitiikka tulee päätökseensä.

Ja kuten monet teistä tietävätkin niin olen ehdolla eduskuntavaaleissa. Kampanjastani saa tulevaisuudessa tietoa näiltä sivuilta mutta nopeimmin Facebook- ja Twitter-profiileistani. Kaikki tuki on tärkeää. Hienoa olisi jos kertoisit ystävillesi ja tuttavillesi minun olevan ehdokkaana. Mukaan tukiryhmään saa myös tulla ja taloudellinen tuki on aina tarpeen. Minulla ei ole tukena yrityksiä tai ammattijärjestöjä vaan maksan koko kampanjani omista säästöistäni.

Lyhyenä katsauksena vielä viime vuoteen: muutama sana vuoden 2018 viimeisestä valtuuston kokouksesta 17.12.2018.

Ennen valtuuston kokousta pidettiin kyselytunti ja käsittelyssä oli minunkin valtuustokyselyni. Kyselyni koski ympäristötyön tilaa Tampereen kaupungin organisaatiossa. Pohjana kyselyssäni oli kuuden suurimman kaupungin toteuttama tutkimus siitä miten kaupungin työntekijät kokevat voivansa toimia ympäristöystävällisesti omassa työssään. Tampereen osalta tulokset olivat muita kaupunkeja huonompia ja mielestäni tähän olisi hyvä puuttua. Ympäristö kaipaa kuitenkin myös pieni jokaisen ihmisen tekoja. Kyselyni vastauksineen voi lukea täältä.

Itse kokous sujui yllättävänkin rauhallisesti ottaen huomioon eduskuntavaalien läheisyyden. Puhetta saatiin kuitenkin aikaiseksi jälleen kohtuullisen paljon. Käsittelyssä oli muun muassa valtuutettumme Ulla-Leena Alpin valtuustoaloite toisen asteen opiskelijoiden opiskelun helpottamiseksi. Aloite on aiheellinen koska maan hallitus on leikannut koulutuksesta huomattavan määrän rahoitusta ja tämä on kohdistunut erityisesti ammattikoulutukseen. Tämä on näkynyt myös Tampereella lähiopetustuntien huomattavana vähenemisenä. Keskustelu aloitteesta laajeni nopeasti kansalliselle tasolle koska salissa oli niin paljon kansanedustajia.

Valtuutettumme Ilkka Porttikivi jätti kokouksen lopussa valtuustoaloitteen päihtyneiden päivätoimintakeskus Huoltsun aukioloaikojen pidentämiseksi. Minun apulaispormestarikaudellani perustettu Huoltsu on osoittautunut tarpeelliseksi palveluksi ja se on löytänyt käyttäjänsä. Ongelmana on kuitenkin se, että Huoltsu ei ole auki kovin myöhään eikä ollenkaan viikonloppuisin. Pidemmille aukioloajoille olisi tarvetta mutta loppujen lopuksi tämäkin on kiinni rahasta. Henkilökuntaa olisi palkattava lisää jotta ovet saataisiin pysymään auki pidempään.

Valtuuston kokoukset jatkuvat taas tammikuussa ja eduskuntavaalien lähestyessä tunnelma tulee varmasti tiivistymään.

Hyvää alkanutta vuotta 2019!

1 Kommentti

  • kauko nkamo 22/01/2020 09:53

    -hyviä asioita mielessä Huoltsulle!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *