Valtuusto hyväksyi Tammelan stadionin suunnitelman

Tampereen kaupungin valtuusto kokoontui 11.4.2016. Kokouksen esityslista oli melko lyhyt mutta puhetta saatiin jälleen aikaiseksi. Eniten puhututti Tammelan stadionin uudistamissuunnitelma.

Tammelassa on pelattu jalkapalloa vuosikymmenten ajan ja on ymmärrettävää, että stadionin muuttaminen herättää tunteita. Aika laajasti voidaan kai olla sitä mieltä, että stadionin nykytila ei ole missään muotoa hyvä ja jotain on tehtävä jotta stadionilla voidaan pelata jatkossakin. Kaupungin taloustilanne on hankala eikä rahaa ole yhtään liikaa. Samaan aikaan tavoitteena on tiivistää kaupunkia ja saada lisää asukkaita keskustaan sekä sen lähelle kuten Tammelaan. Ratkaisuksi Tammelan stadionin tilanteeseen päätettiin asuntorakentamisen ja jalkapallon yhdistäminen samalle tontille. Asuntorakentamisella saadaan myös rahoitettua suurin osa stadionin uudelleen rakentamisen kustannuksista.

Ymmärrän hyvin senkin, että kaikki eivät ole tähän suunnitelmaan tyytyväisiä ja vastustavat sitä. En kuitenkaan hyväksy niiden suunnitelmaa vastustavien valtuutettujen puheita joiden mukaan suunnitelmaa tehtäessä olisi rikottu lakia ja että rakennusliikkeet olisivat ohjailleet päätöksentekoa. Muutamat paljon puheenvuoroja käyttäneet valtuutetut syyttivät lain rikkomisesta mutta eivät suostuneet kertomaan kuka on rikkonut lakia ja miten. Rakennusliikkeet ovat olleet mukana siitä syystä, että idea stadionin ja asuntoyhdistämisestä on tullut sieltä ja sen vuoksi että ainoastaan rakennusliikkeet voivat hoitaa käytännön rakentamisen. Talkoilla en itse lähtisi tällaista hanketta tekemään. Tampereella on ihan oikeitakin ongelmia ja valtuutetut voisivat keskittyä niihin sen sijasta, että kehittelevät mielessään kaikenlaisia salaliittoja joita voivat sitten vastustaa. Stadionin suunnitelma hyväksyttiin lopulta selvin äänin 59-8.

Toinen paljon keskustelua herättänyt kohta oli vihreiden valtuutettu Maija Kajanin valtuustoaloite paperittomien terveydenhuollon järjestämisestä. Aloitteeseen saatua vastausta pidettiin yleisesti riittämättömänä ja sitä se olikin. Tampereella ei ole olemassa selkeää linjausta siitä millaisia palveluita paperittomat saavat ja tämä linjaus pitää nyt tehdä.

Kokonaisuudessaan kokous oli verrattain lyhyt ja ytimekäs.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *