Valtuusto puhui esteellisyydestä ja rakentamisesta

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui 13.5.2013. Kokouksen esityslista oli melko lyhyt mutta siitä huolimatta kokouksessa saatiin jälleen aikaiseksi paljon puhetta. Aluksi päätettiin, että ylimääräisenä asiana kokoukseen tuotua takauksen myöntämistä Nurmin vesihuolto-osuuskunnalle Hirviniemen vesihuollon järjestämiseksi ei käsitellä.  Ja hyvä niin sillä asia tuotiin valtuuston melkoisella kiireellä eikä sitä ole ehditty käsitellä valtuustoryhmissä ja asiasta on tullut paljon yhteydenottoja. Parempi siis pohtia asiaa ajan kanssa. Takauksen myöntäminen vuokratalosäätiölle päätettiin myös käsitellä seuraavassa kokouksessa koska asiaan liittyen oli tullut uusia tietoja joita halutaan pohtia ajan kanssa.

Seuraavaksi käsiteltiin korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen merkitsemistä tiedoksi. Päätös koski Rantaväylän tunneliin liittyvää valitusta. Perussuomalaisten valtuutettu Aarne Raevaara oli yksi alkuperäisen valituksen laatijoista ja kaupungin lakimies tulkitsi hänen olevan esteellinen käsittelemään asiaa. Esteellisyyteen oli pyydetty lausunto myös Kuntaliiton lakimieheltä jonka kanta oli myös, että Raevaara on esteellinen. Raevaara oli kuitenkin asiasta erimieltä ja halusi osallistua asian käsittelyyn ja kieltäytyi poistumasta salista. Perussuomalaiset joissa ei tietääkseni ole yhtään lakimiestä kuittasivat Kuntaliitokin lakimiehen kannan olevan vain ”yksittäisen henkilön mielipide”. Lopulta Raevaara saatiin kuitenkin poistumaan salista ja korkeimman hallinto-oikeuden päätös merkittyä tiedoksi.

Perussuomalaiset jatkoivat asioiden hämmentämistä SKP:n tuella vastustaessaan Lintuhytin alueen asemakaavaa. Alueelle on tarkoitus kaavoittaa noin 100 omakotitonttia joista Tampereella on huutava pula. Tämä ei ns. oppositiolle käynyt koska talojen alta joudutaan kaatamaan metsää yms. Lopulta kaava hyväksyttiin äänestyksen jälkeen ja hyvä niin koska kasvava kaupunki tarvitsee tontteja.

Kokouksen lopuksi Vasemmistoliiton Sinikka Torkkola jätti valtuustoaloitteen nimien saamiseksi punaisten hautamuistomerkkiin Kalevankaankaalle.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *