Valtuusto puhui ratikasta

Kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina 11.11.2013. Kokouksen esityslista oli melko lyhyt mutta puhetta riitti siitäkin huolimatta. Eniten kokouksessa puhutti suunnitellun raitiotien reittivalinta Pispalan kannaksella, pitäisikö reitin kulkea Pispalan valtatietä pitkin vai Paasikiven tietä pitkin. Kaupunginhallituksessa reittiesitys oli vaihtunut Pispalan valtatieltä Paasikiven tielle. Meillä vasemmistoliiton valtuustoryhmässä tämä aiheutti ihmetystä koska Pispalan valtatiellä reitti kulkisi jo olemassa olevan asutuksen läpi ja muun muassa Tipotien terveysaseman ohitse. Rannassa Paasikiven tiellä asuu toistaiseksi melko vähän ihmisiä. Kaupunginhallituksessa katsoimme, että tärkeintä on hankkeen eteneminen eikä välttämättä reitti. Valtuustoryhmän keskustelun pohjalta kantamme kallistui Pispalan valtatien puoleen.

Lopulta kokouksessa päädyttiin (vielä kerran) selvittämään molempia vaihtoehtoja. Tämä on mahdollista koska hanke alkaa Hervannan suunnasta niin reittivalintaa lännessä ei tarvitse tehdä välittömästi. Keskustelun kuluessa tuli kuitenkin selville, että hankkeella on valtuutettujen joukossa monia vastustajia jotka haluavat enemmän tai vähemmän avoimesti kaataa hankkeen. Julkisen liikenteen hoitamiseksi esitettiin monia muita toisiaan utopistisempia vaihtoehtoja. Tilanne on kuitenkin se, että kaupunki kasvaa 2000 uudella asukkaalla joka vuosi ja sen vuoksi tarvitsemme tehokkaamman joukkoliikenne järjestelmän.

Toinen puhetta aiheuttanut ja mieliä kuohuttanut aihe oli Kämmenniemen liittäminen kaupungin vesihuoltoverkostoon. Kaupungin talousarvioon on vuodelle 2013 kirjattuna, että Kämmenniemi liitetään vesihuoltoverkostoon mutta rahaa ei tähän talousarviossa ole annettu. Tampereen veden tekemien selvitysten pohjalta liittyminen ei ole tällä hetkellä mahdollista koska nykyinen verkko ei mahdollista liittymistä sellaisenaan vaan koillisen alueen vesihuoltoverkosto vaatisi muutenkin vahvistamista. Toinen tekijä on se, että kannattaako putken rakentaminen Kämmenniemeen ennen kuin alueen asukasmäärä kasvaa ja kaupungin ja Kämmenniemen väliselle alueelle kaavoitetaan enemmän asutusta. Keskustan ja perussuomalaisten joukoissa putkesta luopuminen liitettiin Kämmenniemen ja Teiskon alueen vähiin palveluihin ja syytettiin pohjoisen alueen unohtamisesta. Vesiputkella ei kuitenkaan todellisuudessa palveluita lisätä vaan ne pitää tehdä muilla päätöksillä. Keskustelun ja äänestyksen jälkeen kirjaus putken rakentamisesta poistettiin talousarviosta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *