Valtuusto teki henkilövalintoja ja puhui tilinpäätöksestä

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina 20.5.2019. Esityslistalla oli muun muassa henkilövalintoja ja vuoden 2018 tilinpäätöksen käsittely. Valtuustokauden ollessa puolivälissä tehdään toimielinten henkilövalinnat uudestaan. Vasemmistoliiton osalta muutokset olivat pieniä. Saimme oman edustajan kaikkiin lautakuntiin ja lähes kaikkiin muihinkin toimielimiin. Itse jatkan edelleen valtuuston kolmantena varapuheenjohtajana.

Tilinpäätöksen käsittely tarkoitti talouden suurta roolia kokouksessa. Toki tilinpäätös antoi jälleen kerran mahdollisuuden puhua ihan mistä vain ja jotkut valtuutetut käyttivätkin tätä mahdollisuutta. Itse kirjoitin jo viikonlopun Tamperelaiseen kolumnin Tampereen taloudesta. Jutun voi lukea tästä.

Kolumnini Tamperelaisessa 18.05.2019.

Vasen kaista uutisoi myös valtuuston kokouksesta ja lyhyesti valtuutettujemme puheenvuoroista. Jutun voi lukea tästä. Talouskuripolitiikalla ja leikkauksilla ei Tampereen taloutta enää pelasteta vaan tuloja on lisättävä. Verotulojen ennuste näyttää tänävuonna kasvavalta ja ensivuodeksi valtionosuuksiin saattaa tulle merkittävä korotus. Jos nämä eivät auta niin sitten on harkittava todenteolla veronkorotusta.

Aamulehti uutisoi myös kokouksesta ja jutussaan siteerasi myös minua:
Tulopohjan vahvistamista vaati myös vasemmistoliiton Mikko Aaltonen.

– Tilinpäätös on rujoa luettavaa, ja suurin ongelma on tulojen liian pieni kasvu. Kyllä Tampere tämän hetken aikaa kestää, mutta ei pitkään. Talous ei tasapainotu enää leikkaamalla, vaan on tarkasteltava tulopohjan vahvistamista, sanoi Aaltonen.

Jutun voi kokonaisuudessaan lukea tästä.

Kokouksen edetessä jouduin myös tuuramaan puheenjohtaja Ikosta ja johdin puhetta kokouksessa noin tunnin ajan.

Puhetta johtamassa kaupunginvaltuuston kokouksessa (kuva: Minna Minkkinen).

Oman lisänsä tamperelaiseen kuntapolitiikkaan tuovat demariryhmän tapahtumat. Anneli Kivistö ei eronnutkaan ryhmästä vaan ilmeisesti jatkaa mukana. Atanas Aleksovskin -tapaukseen liittyen on käynyt ilmi, että muun muassa pormestari on tiennyt Aleksovskin olleen rikostutkinnan kohteena kun hänet valittiin FinnPark -yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi. YLE teki asiasta uutisen. Aika näyttää mihin asti tämä tapaus ulottuu ja mihin kaikkeen se johtaa. Ei tällaista voi ohittaakaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *