Valtuustokäsitteli asioita nopeasti

Maanantaina 15.4.2013 pidetty valtuuston kokous oli ennätys nopea. Suurimpana syynä tähän oli poikkeuksellisen lyhyt esityslista. Keskustelua saatiin aikaiseksi lähinnä korkeimman hallinto-oikeuden Kansi- ja keskusareena-hankkeeseen liittyvien päätösten tiedoksi merkitsemisestä. Päätökset piti merkitä tiedoksi joten valtuusto pystyi ainoastaan joko merkitsemään päätökset tiedoksi tai olla merkitsemättä. Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksiä ei valtuustossa voi muuttaa vaikka pitäisikin päätöksiä huonoina. Tosin päätösten jättäminen tiedoksi merkitsemättä olisi ollut myös hyvin kummallista. Se tarkoittaisi kai sitä, että valtuusto kieltäytyisi tiedostamasta mitä asiasta on päätetty. Tästä huolimatta perussuomalaisila oli yritystä. Heillä oli päätöksiin liittyvä esitys joka oli lopulta muotoiltu ponneksi, esityksen sisältö jäi tosin minulle hieman epäselväksi. Jonkin ajan kuluttua he luovuttuvat ja vetivät ponsiesityksensä pois ja päätökset merkittiin tiedoksi.

Kansi- ja Keskusareena-hankkeeseen liittyvää sopimusta vasemmistoliitto aikanaan vastusti koska se sisältää kaupungin osalta kohtuuttomia velvoitteita ja liian suuria riskejä. Hankkeeseen liittyviä kaavoja emme vastustaneet ja ajatuksena oli se, että rakentaa saa jos rakentaa omalla rahalla eikä veronmaksajien rahoilla.

Kokouksessa käsitellyistä valtuustoaloitteista eniten keskusteltiin kokoomuksen Matti Höyssän aloitteesta kansallisen kaupunkipuiston kehittämiseksi Tampereelle. Aloite sisälsi sinällään ihan hyviä ajatuksia kaupungin keskustan kehittämisestä. Tosin Tampereella pitäisi pohtia myös kansallispuiston perustamista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *