Vasemmisto esitti kokouspalkkioiden maltillisempaa korotusta

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui kauden viimeiseen kokoukseensa maanantaina 10.12.2012. Kokouksen asialistalla oli muun muassa kaupungin johtosäännöistä päättäminen ja luonnonsuojeluohjelmasta ja ympäristöpolitiikasta päättäminen.

Johtosääntöjen uudistaminen on ollut projekti joka on ollut käynnissä jo pitkään, päätöksenteko jäi kuitenkin aivan viimetinkaan. Tämä näkyi käsittelyssä ja asioiden selvittämiseksi jouduttiin pitämään kokoustaukokin. Vasemmistoliitto teki johtosääntöihin kaksi muutosesitystä. Esitimme, että valtuustokyselyn voisi jättää viisi päivää ennen valtuuston kokousta. Alkuperäinen esitys oli, että valtuustokyselyn voisi jättää neljätoista päivää ennen kokousta. Alkuperäisen esityksen neljätoista päivää on aivan liikaa, siinä ajassa koko kyselyn ajankohtaisuus ehtii menemään ohi. Valtuustokysely joka on valtuutetun jostakin tietystä aiheesta tekemä ja johon kyseisestä asiasta vastaava pormestari tai apulaispormestari vastaa on tärkeä työväline asioiden selvittämiseksi ja kysymysten esille nostamiseksi. Esityksemme ei kuitenkaan saanut kannatusta mutta onneksi läpi saatiin kompromissi jonka mukaisesti kyselyn voi jättää kahdeksan päivää ennen kokousta.

Toinen esityksemme koski luottamushenkilöiden kokouspalkkioita. Alkuperäinen esitys oli, että palkkioita nostettaisiin nykyisestä 130 eurosta 180 euroon. Pidimme korotusta liian suurena. Korotus on prosentuaalisesti suuri ja tällaisina taloudellisesti vaikeina aikoina se antaa tamperelaisille väärän viestin. Esitimme, että palkkiot nostettaisiin 150 euroon. Esityksemme ei kuitenkaan saanut kannatusta vaan lopulliseksi päätökseksi tuli 180 euroa.

Kokouksessa käsiteltiin myös tekopohjavesiyhtiö Tavasea koskevaa valtuustoaloitetta ja Vasemmistoliitto kannatti asian palauttamista käsittelyyn, näin ei kuitenkaan käynyt vaan valtuuston enemmistö äänesti palauttamista vastaan. Kokouksen lopussa käsiteltiin vielä Tampereen luonnonsuojeluohjelmaa ja ympäristöpolitiikkaa. On hienoa, että nämä asiat saatiin vielä käsiteltyä tämän valtuuston puitteissa ja että luonnonsuojelun puitteissa saatiin suojeltua hieman enemmän metsää kuin alun perin esitettiin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *