Vasemmisto vastusti palkkioiden korottamista

Kaupunginvaltuusto kokoontui vuoden toiseen kokoukseensa 20.2.2017. Ensimmäisenä keskustelua herättäneenä asiana olivat talousarviomuutokset. Keskusteluissa näkyi kuntavaalien läheisyys. Talousarviomuutoksien myötä päästiin keskustelemaan ammatillisen koulutuksen säästöistä jotka johtuvat maan hallituksen ammatilliseen koulutukseen kohdentamista valtionosuuksien leikkauksista. Keskustelu oli paikallaan koska osaaminen ja ammatillinen koulutus ovat tärkeitä asioita. Mukaan keskusteluun sekoittuivat kuitenkin iloisesti valtakunnan politiikka, ruotsin opetus ja monet muut aiheet maan ja taivaan välillä. Kaikki olivat kuitenkin ammatillisen koulutuksen puolella kiivaasti mikä on hyvä asia mutta kukaan ei pystynyt kertomaan mistä siihen saataisiin lisää rahaa.

Kokouksen tärkein asia oli luottamushenkilöiden palkkioiden korottaminen ja pormestarin sekä apulaispormestarien palkan korottaminen. Me Vasemmistoliiton ryhmässä olimme päättäneet vastustaa korotuksia. Katsoimme, että kun talouden tilanne on hankala niin emme voi hyväksyä korotuksia. Minna Minkkinen esittikin heti keskustelun alkuun, että korotuksia ei tehtäisi. Keskustelua käytiin pitkään ja korotuksia puolusteltiin enemmän tai vähemmän hyvillä argumenteilla. Vastustajiakin löytyi myös muualta kuin Vasemmistoliiton ryhmästä. Pitkän keskustelun jälkeen korotukset hyväksyttiin vaikka koko Vasemmistoliiton ryhmä ja muutama muu valtuutettu muun muassa vihreistä vastusti korotuksia.

Keskustelun kuluessa kuultiin valtuutettu Aarne Raevaaralta absurdi syytös. Hän väitti, että apulaispormestareille maksetaan iso palkkaa jotta he junttaavat valtuustoryhmänsä aina ruotuun ja äänestämään pormestarikoalition kannan mukaisesti. Mielipiteensä hän esitti juuri sen jälkeen kuin Vasemmistoliiton ryhmä oli äänestänyt toisin kuin kokoomuksen ja demareiden ryhmä sekä suurin osa vihreistä. Voi vain ihmetellä mistä todellisuudesta valtuutettu Raevaara nämä salaliittoteoriansa ammentaa.

Kokouksessa päätettiin myös korottaa Tampereen pakolaiskiintiötä väliaikaisesti 50 henkilöllä. Päätös on hyvä koska saamme sen perusteella valtiolta lisärahoitusta kotouttamiseen. Maassa olevien pakolaisten määrää päätös ei kasvata ja tällainen määrä pakolaisia olisi varmasti joka tapauksessa muuttanut Tampereelle vuoden aikana. Kiintiön korotus hyväksyttiin selkein luvuin 60-7.

Kokous jatkui vielä pitkään ja kaavoista keskusteltiin vilkkaasti. Keskustelun aikana kuultiin aivan liian monta liito-orava vitsiä jotka kaikki olivat huonoja. Muutenkin valtuutetuilla oli vaikeuksia pysyä aiheessa mutta se kertoo todennäköisesti vaalien läheisyydestä.

1 Kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *