Vauhdikas syksy Tampereella ja Brysselissä

Huomaan taas blogin kirjoittamisen unohtuneen kaikkien tapahtumien keskellä. Tässä hieman päivitystä kesän jälkeisistä tapahtumista.

Lomailun ohessa kesääni kuului lausunnon valmistelua Euroopan alueiden komitealle, josta kerroin viime postauksessani. Lausunnon aiheena oli paikallinen näkökulma asunnottomuuden poistamisessa Euroopasta. Komitean käytäntöjen mukaan lausunnon valmistelijalla on oikeus nimetä itselleen asiantuntija. Minulla oli onni saada asiantuntijakseni Y-säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen. Y-säätiö on asunto ensin -toimintamallin pioneereja Euroopassa ja koko maailmassa. Säätiö on hyvin tunnettu ja arvostettu Euroopassa. Asunnottomuuden parissa työskentelevät tuntevat Y-Säätiön. Juha Kaakisella on myös laajat verkostot, mikä auttoi laajentamaan näkemystä lausunnossa. Lausunnon valmistelusta kirjoitin Vasen kaistaan ja jutun voi lukea tästä.

Lokakuussa lausunto hyväksyttiin valiokuntakäsittelyssä äänin 50-2. Lausunnon lopullinen hyväksyntä on

Valiokuntakokouksessa Brysselissä esittelemässä lausuntoa.

täysistunnossa joulukuun alussa. Olin valiokuntakokouksessa paikalla Brysselissä ja matkustaminen pitkästä aikaa oli mukavaa. Hienoa oli myös tavata ihmisiä ihan oikeasti etäkokouksien sijaan.

Asunnottomuuteen liittyen minut valittiin edustamaan Alueiden komiteaa European Platform on Combating Homelesness (EPOCH) -foorumiin, jonka tarkoituksena on yhdistää erilaisia eurooppalaisia toimijoita asunnottomuuden vähentämisessä. Toimin jäsenenä myös foorumin ohjausryhmässä.

Tampereella kuntapolitiikka on edennyt omalla painollaan. Vaalien ajankohdasta johtuen prosessit ovat kuitenkin olleet poikkeuksellisen nopeita esim. kaupunkistrategian osalta ja niin taitaa käydä talousarviossakin. Monia asioita on kuitenkin ehtinyt tapahtumaan kuten Uros-yhtiön poistuminen Tampereen areenan nimisponsorin paikalta. Lokakuun valtuustossa eräs perussuomalaisten valtuutettu esitti törkeitä puheita maahanmuuttajista, ja jälkipuheet tästä asiasta tulevat todennäköisesti jatkumaan.

Valtuustoryhmämme kävi tutustumassa Ruotulan frisbeegolf rataan, jota alueen kehittämissuunnitelmat uhkaavat.

Syksyn aikana aloitin myös jäsenenä Pirkanmaan hyvinvointialueen väliaikaisen toimintaelimen poliittisessa seurantaryhmässä. Kyseessä on aikamoinen nimihirviö. Kyseessä on poliitikoista koostuva ryhmä, joka seuraa hyvinvointialueen organisaation valmistelua ennen kuin alueen valtuusto on valittu. Tehtävä on mielenkiintoinen ja valmistelua on nyt tullut seurattua huomattavasti lähempää. Hyvinvointialuevaalit pidetään 23. tammikuuta 2022. Niistä lisää myöhemmin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *