Viestintästrategia

Tampereen kaupunginvaltuuston talousarviokokous pidettiin eilen maanantaina 15.11.2010. Kokouksesta kirjoitan ryhmän blogiin joka löytyy osoitteesta https://tampereenvaltuusto.vasemmisto.org/

Kokouksessa minun tehtäviini valtuustoryhmän puheenjohtajana kuului pitää ryhmäpuhe jossa linjataan ryhmän kanta talousarvioesitykseen. Puheet pidettiin valtuustosalin edessä pöntöstä. Itse olen aina ajatellut, että hyvä puhuja valmistelee puheensa mutta ei kirjoita sitä puhtaaksi ja lue kuulijoille suoraan paperista. Luonnostelinkin puheeni lyhyillä muistiinpanoilla joiden varassa puheeni pidin. Myöhemmin sain positiivista palautetta, että olin yksi harvoista (ainoa?) joka ei lukenut puhettaan suoraan paperista. Tästä sain hyvää palautetta myös niiltä jotka eivät olleet puheen sisällön kanssa samaa mieltä.

Kirjoittamattomassa puheessa oli kuitenkin yksi ongelma. Kokouksen aikana muiden ryhmäpuheenjohtajien tulostetut puheet olivat jaossa tiedotusvälineille mutta minulla ei ollut puhetta antaa koska sitä ei oltu kirjoitettu! Viestintästrategia epäonnistui siis pahasti. Seuraavalla kerralla puhe pitää siis myös kirjoittaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *