Vaaleja, köyhyystyötä ja taloutta

Vaalityössä Keskustorilla Vasemmistoliiton teltalla.

Viimeajat omaa politiikan tekoani ovat määritelleet kuntavaalit. Tätä kirjoittaessa ennakkoäänestys on jo päättynyt. Tunnelma Tampereen vasemmistoliiton porukassa on ollut hyvä. Aikaisempaa useampi ehdokas on tehnyt  kampanjaa ihan tosissaan ja ehdokkaamme sekä tukiryhmät ovat näkyneet kaduilla. Useammat ehdokkaat ovat myös panostaneet mainontaan mikä on näkynyt mutta ymmärrettävästi kaikille ehdokkaillamme ei ole mainontaan varaa. Erityisen ilahduttavaa on ollut nuorten aktiivisuus. Itse kampanjoidessani Hämeenkadulla näin kuuden nuoren miesehdokkaamme joukon jakamassa vaalimainoksia. En muista moista nähneeni koskaan aikaisemmin missään vaaleissa. Tämä luo toivoa. Tulokset nähdään kohtapuoliin sunnuntaina 13. päivä.

Maanantaina 7. kesäkuuta kaupunginhallitus käsitteli köyhyystyöryhmän loppuraporttia ja merkitsi sen tiedoksi. Itse olen tälläkin kaudella toiminut köyhyystyöryhmän puheenjohtajana. Halusimme työryhmässä tehdä loppuraportin, jotta saisimme itsekin näkemystä siitä, miten esittämämme toimenpiteet ovat toteutuneet.

Köyhyystyöryhmän raportti esiteltiin kaupunginhallituksessa 7.6.2021.

Arvioimme, että esitetyistä 17 toimenpiteestä seitsemän oli toteutunut, kahdeksan oli toteutunut osittain ja kaksi ei ollut toteutunut. Tätä voi pitää hyvänä tuloksena. Työskentely työryhmässä on ollut asiallista ja tavoitteellista, mikä on tehnyt työstä mielekästä. Kiitos kaikille työryhmän jäsenille ja työryhmän sihteerille. Loppuraportin voi lukea tästä.

Köyhyystyöryhmän raportissa mainitaan myös valtuustoaloitteeni pohjalta toteutettu Apua rahahuoliin -opas. Siihen on koottu erilaisia Tampereella saatavilla olevia apu- ja tukipalveluita pienituloisille. Oppaan toteutuminen on yksi niistä asioista, jotka itselleni ovat osoittaneet, että politiikassa voivat vaikuttaa ja se kannustaa jatkamaan edelleen.

Kirjoitimme pormestariehdokkaamme Minna Minkkisen kanssa Tampereen kaupungin taloudesta Aamulehteen.

Minna Minkkisen ja minun mielipidekirjoitus Aamulehdessä 9.6.2021.

Kirjoituksemme julkaistiin 9. kesäkuuta ja sen voi lukea tästä. Tampereen taloudessa on ongelmansa mutta niitä ei kannata liioitella. Ongelmiin ei ole myöskään yhtään yksinkertaista, nopeaa ja helppo ratkaisua. Julkisen talouden hoitaminen vaatii malttia ja kärsivällisyyttä eikä hätäisiä temppuja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei jaeta eteenpäin. Täytä puuttuvat kentät *